Marlies, Gerben, Seine en Jan op podium eindklassement ICW.

16 januari '16 beleefde de ICW een prachtige afsluitende winterwedstrijd bij de Baggelhuizenplas in Assen. Sneeuw, zand en drek op het parcours maakte deze laatste competitiedag tot de zwaarste wedstrijd in deze cyclus ICW wedstrijden. Na de deze cyclus stonden 4 renners van de WSV Emmen op het podium. Marlies werd 2e bij de dames, Gerben werd 3e bij de nwl/jun, Jan werd 2e bij de heren veld en Seine werd 3e bij de heren ATB. Allen van harte gefeliciteerd.

Hieronder volgt een verslag van Gerben:

Ik heb dit seizoen de icw comepetitie gereden dit is een verhaaltje hoe ik dit ervaren heb. De eerste icw van dit jaar was 7 november in Zevenhuizen. Ik vond het rondje daar minder leuk omdat het grotendeels rechte stukken waren ik ben uit eindelijk 2de geworden van de 7. Zondag 15 november was de icw in Norg de ronde stond ongeveer half onder water. Alleen jammer dat ik na het 2de rondje lek had en heb de wedstrijd niet uit kunnen rijden. Zondag 22 november was de icw Ronostrand. Het was een mooi lang rondje ik heb de hele wedstrijd op de 5de plek gereden en heb de 4de in de laatste ronde weer ingehaald maar door een fout van mij in de laatste stuk haalde hij mij weer in en ben ik 5de gefinisht.                                        De week daarna was de icw in Emmen op de Meerdijk het rondje was mooi en alles zat erin de trap de balkjes en een paar vlakke stukken. Ik heb de hele wedstrijd op de derde plek gereden en heb de 2de in de laatste ronde bij de trap ingehaald en ben gefinisht op de 2de plek. Bij de icw in Appelscha ben ik niet geweest. De volgende week ben ik in Trimunt geweest. Het was een mooi lang rondje ik heb de wedstrijd op de derde plek uitgereden . De week daarna was de icw in Coevorden ik vond het rondje op sommige stukken een beetje saai en de wedstrijd ging bij mij ook niet goed mijn wiel is er een keer uitgevallen en mijn versnellingen deden het niet. Ik heb de wedstrijd toch nog op een 5de plek uitgereden. Zondag 27 december was de icw in Leeuwarden deze was een leuke wedstrijd alleen werd ik in het eerte rondje in mijn achterwiel gereden waardoor 2 spaken kapot waren ik heb ze vast gezet tussen de andere spaken en heb de wedstrijd uitgereden. Ik ben 2de geworden. De wedstrijd in Veendam is vanwege gladheid en slecht weer afgelast. Afgelopen zaterdag was de finale wedstrijd van de icw in Assen. Ik vond het een saai en kort rondje en de stukken over het strand waren een beetje zwaar maar heb hem als 2de uitgereden en heb daarmee de derde in het klassement met 30 punten ingehaald en ben ik derde geworden in het algemeen klassement.

Seine verteld hoe hij zijn doel  behaald heeft:

ATB ICW Noord 2015 / 2016 competitie met winst afgesloten.

Dit winterseizoen had ik het besluit genomen om aan de ATB competitie van de ICW Noord mee te doen.
Nadat ik vorig jaar mee had gedaan aan de Veldcross wedstrijden van de GOW en die met een derde plaats had afgesloten bij de Master 40+ was het dit jaar tijd voor wat anders.
De ICW Noord organisatie had 10 wedstrijden uitgeschreven. De 8 beste uitslagen doen mee voor de resultaten. Ook WSV-Emmen heeft meegedaan door een wedstrijd te organiseren.
De wedstrijden waren in Zevenhuizen, Norg, Ronostrand, Emmen, Appelscha, Trimunt, Coevorden, Leeuwarden en de finale in Assen.
Helaas is dit seizoen 1 wedstrijd door het slechte weer geschrapt, namelijk in Veendam. De wedstrijden waren zeer goed verzorgt en elke keer weer was er voldoende uitdaging aanwezig door regen, modder, kou en natuurlijk de uitdagingen op de uitgezette parcours.
In het Noorden leeft het ATB-en goed. De opkomst was super met gemiddeld meer dan 30 starters per wedstrijd. Aan competitie dus geen gebrek. De finale aan de Baggelhuizenplas in Assen was voor mij een belangrijke wedstrijd. Om een podium plek te kunnen pakken moest ik winnen van een tegenstander die de laatste wedstrijden steeds voor mij eindigde. De druk was goed voelbaar. Dus direct vanaf de start in de aanval. De start die over een in drijfzand veranderd strand liep was zwaar. Ik heb hier wel de eerste meters voorsprong kunnen pakken en heb die gedurende de wedstrijd uit kunnen breiden. Uiteindelijk mijn doel bereikt en mijn plaats in het klassement veilig kunnen stellen. Door mooi constant te rijden in de wedstrijden heb ik daardoor mooie uitslagen gehaald wat resulteerde in een 3e plaats in het algemeen klassement.