Veel deelnemers op de Meerdijk.

EMMEN – Ruim honderd renners namen zaterdag deel aan de trainingsritten op de Meerdijk. Dat waren er ruimschoots meer dan verwacht, want de weersomstandigheden waren beslist niet ideaal. Een koude mist hing over het parcours en pas in de eindfase van de middagwedstrijd kreeg de zon wat meer invloed.

Er werd door de renners ook goed en fanatiek gekoerst. Kennelijk is iedereen zo langzamerhand toe aan een nieuw seizoen met nieuwe kansen.
De meest opvallende deelnemer was Martijn Keizer. De prof uit de stal van Lotto-Jumbo was als jeugdrenner een vaste gast op de Meerdijk, maar naarmate zijn carrière meer gestalte begon te krijgen, zagen we hem steeds minder vaak in onze omgeving.
In de slotfase van de trainingsrit, die hem natuurlijk weinig inspanning kostte, trok Keizer zijn registers nog even open en kwam met voorsprong aan de finish, samen met zijn streekgenoot Jacob Ekema uit Veendam. In de eindsprint, die laat op gang kwam, drong de prof uit Muntendam niet echt meer aan, zodat de zege naar Ekema ging.

Door ziekte is de wedstrijd  door 2 paar ogen geregistreerd. We zijn erg blij met deze vrijwilligers die elke zaterdag weer klaar staan. Door het grote rennersveld en maar 2 paar ogen kan de uitslag afwijken van de werkelijkheid. Wil iemand ons een mylapssysteem aanbieden. We houden ons van harte aanbevolen. ;-)

De uitslagen:

Jun. Vrouwen
1 Romée Wolbers, Emmen

Nieuwelingen
1 Gerben de Sain, Sleen                                                                                                                               2 Ingmar Hoekstra, Winsum                                                                                                                     3 Dennis Willems, Boxmeer                                                                                                         4 Jeroen Oostra, Roden

Nieuwelingen-Meisjes
1 Sanne de Jonge, 2e Exloërmond                                                                                                             2 Marise Luisman, Gramsbergen                                                                                                              3 Lisa Siertsema, Groningen