Nieuwelingen in Koepelrace, Lierop.

Drie nieuwelingen; Tom, Gerben en Jesse reden afgelopen weekend de 35e Rabo Koepel Race Lierop, een koers over 70 km. Alledrie hebben hun ervaringen van die dag, voor ons op papier gezet. U leest het hieronder.

JESSE:

Vanmorgen om 4 uur opgestaan voor de 35e RABO koepelrace in Lierop. Rond 8 uur kwamen we aan in Lierop. Nadat we even goed hadden in gefietst stonden we( ik ,Gerben en Tom) vooraan bij de verzetscontrole.Om 10 uur was de start en na een korte neutralisatie gingen we los. In de wedstrijd waren vrij veel valpartijen. De eerste ronde zat ik vrij ver naar achteren, maar de 2 e ronde kon ik opschuiven naar de eerste 5 van het peloton. De derde ronde zat ik nog prima voorin, maar begin vierde ronde maakte ik een verkeerde keuze in het maken van de bocht, waardoor ik achter in het peloton terecht kwam. Daarna was het moeilijk schuiven omdat het peloton breeduit reed over de smalle wegen. Ik ben in het peloton gefinisht.

Groeten, Jesse

GERBEN:

Afgelopen heb ik in Lierop gereden, de Koepelrace.
Het was de eerste klassieker van het jaar voor de nieuwelingen jongens.
Ik ben die dag om 5:00 vertrokken. Vanaf Erm zijn we gezamelijk verder gereden, met Jesse en Tom. We waren iets voor 8:00 in Lierop. Mooi op tijd. De wedstrijd begon om 10:00.
Van te voren hebben we goed ingereden. Mooi op tijd naar de start. We stonden met zijn 3-en op de 2e start rij.
In de neutralisatie zat ik gelijk een paar plekken naar achter. Na de start werd er redelijk rustig gereden. Ik kon goed bij blijven. Het was een smal parcours, waardoor er snel een lang lint ontstond. Het was daardoor lastig om naar voren te rijden.
De wedstrijd ging over 4 ronden, 70 km. De eerste ronde kon ik goed bij blijven in het midden van de groep. Na de doorkomst zakte ik iets af, waardoor ik verder achterin het peloton kwam, maar kon goed meekomen. Aan het begin van de 3e ronde was er in de finish straat een valpartij. Hierdoor kwam ik een beetje verder naar achter kwam. Na nog een valpartij, waar ik achter zat, ontstond er een gat met het peloton.
Jesse zat daar wel in. Tom en ik zaten achter de valpartij en konden niet meer bij het peloton komen. We moesten nog 1 ronde rijden, maar zijn in de finish straat uit de wedstrijd gehaald. Ik heb wel een goed gevoel over de dag, alleen jammer dit ik op achterstand kwam en de wedstrijd niet heb kunnen uitrijden.
Groet Gerben.

TOM:

Afgelopen zondag 20 maart stond voor jesse gerben en mij de klassieker in lierop op het progamma. De wekker ging s'morgens om kwart voor 4, Na bijna 3 uur rijden kwamen we aan in lierop. Bij de verzetcontrole stonden we als team mooi vooraan. Zodat we ook mooi van voren konden starten. toen het startschot gegeven was schoot ik uit mn linkerpedaal waardoor ik ver naar achteren geschoven was. Toen de neutralisatie voorbij was probeerde ik naar voren te komen waardoor ik door de berm ging. Ik kwam niet heel veel verder naar voren door de smalle wegen. Naar een hele poos achter in het peloton gezeten te hebben, kwam er op een gegeven moment een heftige valpartij waar ik net achter zat. Het gat naar het peloton was erg groot en met ons groepje kondeb we dat gat niet dichtrijden... dus uiteindelijk uit de wedstrijd gehaald wat heel jammer was.
Groet Tom Smit
Nieuwelingen