11 mei

Lieke wint etappekoers in Denemarken !

Lieke wint etappekoers in Denemarken !

Nieuwelinge Lieke heeft een geweldige prestatie gelevert in Denemarken tijdens de "Tour de Himmelfart", een 3-daagse etappekoers. Zij veroverde de gele trui en werd winnares van deze zware koers !! Hoe haar het één en ander is vergaan tijdens die wedstrijd leest u in onderstaand verslag, geschreven door Lieke zelf. 

Woensdagmorgen ben ik al heel vroeg vertrokken naar Denemarken voor tour de himmelfart 2016. Toen we in Odder aankwamen hebben we mijn rugnummer opgehaald en zijn de parcours gaan verkennen. Toen ben ik er achter gekomen dat het behoorlijk heuvelachtig was en dat het aankomende dagen zwaar zou worden. Daarna zijn we naar ons hotel gegaan 20 km verderop.
Donderdagochtend startte ik met een omloop van 16 km. Deze koers werd aanvallend gereden maar er ontstond geen kopgroep. De laatste 8 km is er een Belgische weggereden en weg gebleven tot de finish. De finish was vals plat omhoog en ik won de peloton sprint en werd hierdoor 2e.
Die middag hadden we een criterium van 7 rondjes. Het rondje was behoorlijk pittig want het was eerst vals plat omhoog en daarna een een klimmetje en je had weinig herstel. Ook hier werd ik 2e.
Vrijdag ochtend startte ik met een tijdrit hiervoor was ik heel zenuwachtig want ik wilde hier veel secondes pakken op de leider van het klassement. De tijdrit was zwaar en ik kwam uit op een 2e plek maar ik had wel ongeveer 30 sec gepakt op de Belgische en ik werd leider in het klassement.

's Middags stond er een criterium op het programma van 4 rondjes, deze was heel zwaar.. Er afwachtend gereden en de laatste 15 km werden we ingehaald door 2 jongens van de U17 hier sloten wij bij aan en dit hielden 6 meiden vol en de rest kon niet volgen. Nadat we 6 km met hun hadden gereden konden wij ook niet meer volgen en hebben we met z'n 6e gereden. Daarna werden we door het peloton ingehaald ook hier zijn we bij aangesloten en finishten we net voor het peloton omdat we anders gediskwalificeerd konden worden want je mag niet bij een andere groep aansluiten. Ook hier werd ik 2e. En ik droeg nog steeds de gele trui op 1 sec.
Zaterdag; zaterdag was de laatste dag maar ook direct de zwaarste. Ik was hier heel zenuwachtig voor omdat ik de gele trui heel graag mee wilde nemen naar Nederland en niet verliezen op 1 of meer seconde. Deze wedstrijd verliep goed, ik heb lekker meegereden in het peloton en gewacht op de eindsprint. De eindsprint was toch niet zoals gehoopt maar ik werd die dag 6e. De Noorse die 1 sec achter me stond was 12e. Omdat ik 6e was kreeg ik nog 1 seconde bonus. Ik won tour de himmelfart dus met 2 secondes! Al met al waren het super leuke maar vooral zware dagen!
Groetjes Lieke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Typ een bericht...

Reageer op dit bericht

Volg @wsvemmen op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso