18 mei

Nieuwelingen-meisjes op podium in Gotha !

Nieuwelingen-meisjes op podium in Gotha !

Afgelopen weekend reden de nieuwelingen-meisjes Marlies, Yvet, Rose en Lieke de "TMP Jugendtour Gotha" . Ze reden een prima wedstrijd en werden 3e in het ploegenklassement en Lieke won ook nog de witte trui !! Alle 4 hebben ze hun belevenissen voor ons opgeschreven en u leest ze de verslagen hieronder en er zijn mooie foto's, met dank aan Bert.

Op vrijdag vertrokken we om 7 uur. Na 4,5 uur rijden kwamen we in Gotha. De eerste wedstrijd was voor de truien. Het was een parcours van 900 m. Ik kon het op zich goed volgen, de laatste paar ronden ben ik gelost en alleen verder gefietst. Het rondje bestond uit een pittige klim en een lange afdaling. Er werd meteen hard gereden. Op de tweede dag begon het met een tijdrit. Ik moest om 10:06. Het eerste stuk was 2 km vlak en daarna zat kwam een klim van 3km. Helaas ben ik 2 keer ingehaald. Ondanks dat ben Ik ben toch nog 32e geworden. Die middag was er een omloop met de zelfde klim als in de tijdrit. Ik kwam daar in een groepje terecht met ongeveer 12 meisjes, in de laatste ronde moest ik lossen. De derde dag was er een rondje met een klim van kasseien, het rondje was 4,5 km. Ik kwam in een groepje terecht met 6 meiden. Ik zat er behoorlijk doorheen. In het klassement ben ik als 27e geëindigd. Best tevreden over het weekend. Ik heb ontzettend veel nieuwe dingen geleerd en gezien, zeker een leuke ervaring erbij. We zijn ook nog 3e geworden in het ploegenklassement! Meiden en begeleiders bedankt.
Groetjes Marlies

 

Vrijdag van start gegaan in de TMP Jugendtour. We begonnen met een wedstrijdje van 20 minuten die nog niet mee telde voor het klassement, maar bedoeld was om de gele trui te verdelen. Het was een klein rondje met een klimmetje erin. Op die klim op een gegeven moment moeten lossen en ergens achter het peloton geëindigd.
Zaterdag begonnen we met een klimtijdrit. Het eerste gedeelte was nog vlak en ik had het daar gelijk al verprutst, als 36e geëindigd.
Zaterdag middag moesten we over dezelfde klim. Achteraan moeten starten, maar in de afdaling gelijk naar voren gereden zodat ik als eerste aan de beklimming kon beginnen. Uiteindelijk toch het peloton moeten laten gaan op de klim. Daarna mijn eigen tempo door blijven rijden en langzaam bij beetje nog wat mensen ingehaald. Ik won nog de sprint van mijn groepje en als 33e geëindigd.
Zondag hadden we een omloop van 4,5 km, met een klimmetje met kasseien en een stuk vals plat. Van voren gestart en elke keer goed voorin mee de klim op. Er reden er op een gegeven moment 10 weg, met daarbij Lieke, dus de boel afgestopt. Ik in het groepje daar achter met een man of 10. Het stuk voor de laatste bocht liep nog vals plat omhoog. Ik kwam 5 meter achter mijn groep door de laatste bocht, toen nog naar voren gereden en nog 3e van mijn groepje geworden en 13e in totaal :)
Hierdoor nog van plek 35 naar plek 22 in het klassemnt gestegen.
En ook nog 3e in het ploegenklassement!
Groetjes Yvet

Afgelopen vrijdag vertrokken we naar Gotha. Het was ongeveer 5 uur rijden totdat we bij het parcours van de proloog aankwamen. Het was een klein rondje. Eerst ingereden en daarna kon de wedstrijd beginnen.
De start ging niet goed en ik begon achteraan in het peloton. We reden best hard. Steeds toen iemand er af moest kon ik er langs en zo ben ik naar voren gekomen. Uiteindelijk bleven we met een groepje van 20 over waarvan 3 op het laatst nog weg zijn gereden. Ik werd 9e.
Dag 2: s' ochtends begonnen we met een tijdrit van 5km berg op. De tijdrit ging naar mijn gevoel goed maar de uitslag was wat minder. 15e plek.
S 'middags hadden we een wedstrijd op het zelfde parcours maar nu ook met de afdaling erbij. We startten gelijk met dalen en ik heb me daar te veel laten wegdrukken waardoor ik te ver achteraan zat toen de berg begon. Uiteindelijk met het 2e groepje mee kunnen gaan en ook nog weggereden met een Duitser. Weer terug gepakt en gewoon lekker mee gedraaid. Laatste ronde ook nog geprobeerd weg te komen maar niet gelukt. Wel nog 3e in de sprint en 10e totaal. Na deze dag stond ik 13e in het algemeen klassement en 5e in het jongerenklassement waar ik erg blij mee was tussen de Duitse/Italiaanse nationale teams.
De laatste dag reden we een rondje van 4.5 km. Eerste paar rondjes goed voorin gereden totdat er een groepje wegsprong op de kasseienbult. Helaas zaten er allemaal anderen om me heen en ik er niet langs kon en dus niet mee kon gaan. Toen weer in het 2e groepje gereden. Het ging niet heel hard. Toen we nog 5 rondes moesten kon ik in de afdaling niet meer schakelen en moest ik op het lichtste naar beneden. Gelijk om hulp gevraagd maar niemand kon me helpen en onze eigen materiaalwagen reed bij de kopgroep. Gewoon doorgefietst en 2 rondes voor het einde eruit gehaald. Balen... Hierdoor flink gedaald in het klassement.
Wel 3e met het ploegenklassement!!
Ik ben erg tevreden over de wedstrijden, het was super gezellig en een mooie ervaring! Hopelijk volgend jaar weer!
Groetjes Rose


Vrijdag avond startte de eerste etappe van TMP Jugendtour. Dit was een klein rondje van 900 meter en het telde nergens voor mee. Het was alleen om de truien uit te delen. Deze wedstrijd was zwaar want er zat een lange vals platte klim in en weinig herstel. Vanaf het begin werd er door getrokken en vielen er gaten. Ik reed mee in het peloton en eindigde als 7e. Zaterdag ochtend hadden we een tt. Deze uitslag was niet zoals gehoopt. Het parcour was heel erg zwaar met de eerste 2 km wind tegen en daarna een klim van 2 km en daarna wind mee, ik eindigde als 9e. 's Middags hadden we hetzelfde stuk maar dan een ronde met de afdaling. Deze was zwaar en we hadden al gauw genoeg een kopgroep met 7 man. De laatste 5 km moesten de witte trui drager en ik lossen. In de laatste 2 km ben ik nog bij haar weg gereden en heb nog 1 minuut op haar kunnen pakken en nu was ik leider van jongeren klassement. Zondag stond er een lange en zware etappe op het programma deze was 50 km met een kasseienstrook die omhoog liep. Ook hier vormde al gauw genoeg een kopgroep van 9. Het werd een eindsprint, ik ging te vroeg aan en kwam de laatste 10 meter niet meer vooruit en eindigde als 6e. Ik won het jongere klassement dus ik kon de witte trui mee naar huis nemen! Het was een leuk en leerzaam weekend met iedereen!
Groetjes Lieke

Reageer op dit bericht

Volg @wsvemmen op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso