Jeugdveldrijkamp Nutter

Wederom een grandioos kamp.

Op vrijdag 7 oktober zijn de jeugdleden van WSV Emmen geheel afgeladen met hun veldrijdfiets, koffer en heel veel lekkers afgereisd naar Nutter. Op naar een leerzaam maar ook erg gezellig kamp.

Op de plaats van bestemming aangekomen snel de auto uit en op zoek naar een leuke slaapplek. Het feest kon beginnen.0’s Avonds werd er voor de jeugd een Bingo georganiseerd waarbij leuke prijzen te verdienen waren. Voor sommige kinderen was het echt “Bingo”. Niels won zelfs drie prijzen, Bjarne, Isolde en Sterre 2 prijzen. De slaap kon de eerste nacht niet direct gevat worden maar rond de tijd dat de trainers en begeleiders naar bed gingen was het bijna rustig.

De volgende dag waren de eersten om 7 uur al weer present en nadat iedereen zijn ontbijt had gehad werd er afgereisd naar Getelo, waar een uitdagende training op de jeugdleden lag te wachten. De grotere kinderen zijn met de trainers op de fiets naar Duitsland vertrokken, de allerkleinsten zijn met de fiets achterop de auto naar de plek van bestemming gebracht. De kleinsten moesten ter plekke nog wel even wachten op de ouderen omdat de trainers de weg kwijt waren geraakt, maar na een uur kwamen ze toch op de plek van bestemming aan. Wat een zand en wat een afdalingen om te trotseren……..

Na even een klein ritje door het zand te hebben gemaakt, werd iedereen meegenomen naar de eerste moeilijke afdaling. Bij de één ging het wat makkelijker dan bij de ander, maar iedereen heeft met of zonder hulp een mooie afdaling gemaakt. Op naar een spectaculaire afdaling…….oei…..dat was nog niet zo makkelijk. Wanneer je hard door het mulle zand gaat en je geen controle meer lijkt te hebben over de snelheid en jouw fiets, dan is de verleiding wel erg groot om te gaan remmen en vooral niet te trappen. Maar laten dat nu toch net de ingrediënten zijn om een goede afdaling te maken. We hebben met zijn allen genoten van grandioze afdalingen met goede afloop maar ook met minder goede afloop helaas. Gelukkig bleef het beperkt bij wat kneuzingen en een krom wiel en is iedereen vol trots weer afgereisd naar Nutter om de inwendige mens te versterken. De gebakken eitjes gingen er gretig in met de nodige broodjes.

In de middag werd er nog bij de kampeerboerderij aan diverse technieken gewerkt, het springen over een plankje werd geoefend maar ook het rijden van goede bochten door te slalommen. Vervolgens lekker douchen en even uitrusten van een toch aardig inspannende dag.

In de avond lag nog een verrassing voor de kinderen: Gert Jakobs (de vader van Sil) kwam langs om een zeer leuke en interessante lezing te geven over het wielrennen. Tijdens het verhaal werden nog moeilijke vragen gesteld waarbij mooie shirts te winnen waren. Dezen werden gewonnen door respectievelijk Maurits, Tim, Ferenc en Anniek. Gert wees de jeugd voornamelijk op het feit dat je in ieder geval veel plezier aan het wielrennen moet blijven houden en niet bij een teleurstelling direct de handdoek in de ring moet gooien. Ga de volgende dag gewoon weer met een glimlach op de fiets zitten en geniet van het fietsen. Ook van tegenslagen word je sterker, dit aangevuld met de nodige dosis doorzettingsvermogen kun je ver komen.

Volg je droom!

Als kers op de taart kregen alle jeugdleden nog een bidon met de naam en handtekening van deze grote sportheld. Een groot voorbeeld voor menig wielrenner. Na het inspirerende praatje werd buiten het kampvuur aangestoken die de jeugd zelf in de namiddag had opgebouwd. Deze avond zochten alle kinderen veel eerder hun bed op en was het vrij vroeg stil op de kamers.

Op de zondagochtend, na het ontbijt, werd besloten toch nog een keer weer de afdalingen op te zoeken in Getelo. Ondanks nog enkele valpartijen gingen de afdalingen al een stuk beter. Ook werd er nog een wedstrijdje gereden door de ouderen en de jongeren waarbij het uithoudingsvermogen goed werd getest. De meesten wilden nog wel even doorgaan met het stunten, maar de terugweg moest ingezet worden omdat de tijd begon te dringen.

Na heerlijke broodjes knakworsten te hebben gegeten, moest er worden ingepakt. Iedereen moest naarstig op zoek naar zijn eigen dingen waarbij een toch vrij groot verschil zat in de kamers van de meisjes en de jongens…….

Vervolgens werd gestart met de favoriete bezigheid van de meesten, het schoonmaken van de zalen en de kantine maar na wat gemopper was het na korte tijd allemaal weer netjes.

En aan alles komt een eind: om 13 uur kwamen de eerste ouders om de kinderen weer op te halen. Iedereen was moe maar zeer voldaan teruggereisd naar huis maar had naast de gezelligheid weer heel veel geleerd.

Bedankt trainers en begeleiders voor weer een grandioos kamp!