Sanne wint brons tijdens NK Derny !

Op de wielerbaan in Apeldoorn won nieuwelinge Sanne afgelopen zaterdag een bronzen medaille op het onderdeel Derny. Van harte gefeliciteerd Sanne !

Hieronder leest u het verslag van de wedstrijd.

Sanne de Jonge heeft zaterdag 22 september deelgenomen aan de eerste NK dernykampioenschappen op de wielerbaan in Apeldoorn.

Hoewel ze behoorlijk last had van een blaasontsteking wou ze hoe dan ook starten. In een door benzinedampen gevulde wielerhal zijn de kampioenschappen gereden voor de categorieën vanaf de nieuwelingen. Om half één waren de nieuweling meisjes aan de beurt. Loting had bepaald dat Sanne vanaf de laatste positie moest vertrekken. De eerst startende renster gaf meteen een flinke snok aan het geheel en trok rondenlang met ca. 55 km/uur een behoorlijk gat. Langzaam maar zeker was deze snelheid niet vol te houden en werd het gat gedicht door overige rensters. Om op de baan een voorganger in te halen moet je deze buitenom passeren wat betekent dat er een langere afstand afgelegd moet worden om dit te bewerkstelligen. Sanne heeft nog een tijdje op de tweede plaats gereden, maar met nog drie ronden te gaan was de jus op en is ze uiteindelijk als derde gefinisht, een plaats waar ze zeer tevreden mee is. Met een ervaring op het gebied van samenspel tussen dernycoureur en renner rijker en een bronzen plak op zak is Sanne, ruikend naar benzinedampen en met een tevreden gevoel, huiswaarts gekeerd.