Sanne 6e bij duur-omnium tijdens Zesdaagse.

Afgelopen zondag reed nieuwelinge Sanne een duuromnium tijdens de Zesdaagse van Rotterdam en veroverde een mooie 6e plaats. Lees hieronder haar verslag over hoe het haar verging.

Sanne de Jonge zesde tijdens Baanzesdaagse Rotterdam

Sanne de Jonge heeft zondag 8 januari deelgenomen aan Zesdaagse van Rotterdam. De nieuwelingen is de gelegenheid geboden om aan dit kampioenschap deel te nemen. Op zondagmorgen moest binnen anderhalf uur een duuromnium afgewerkt worden. Achtereenvolgens zijn een scratch, temporace, puntenkoers en afvalrace gereden. Voor Sanne was het haar eerste wedstrijd op een 200 meter baan en komt het bij dit soort wedstrijden, naast snel fietsen, aan op slim rijden, tijdig aanvallen en berekenend koersen. Voor Sanne was het een grote leerschool en is ze uiteindelijk op een prima zesde plek in het klassement geëindigd. Tussen de wedstrijden door ook nog even gezellig met Johnny Hoogerland gekletst en na de middag nog genoten van de eliterenners die het publiek trakteerden op mooie wedstrijden in een afgeladen Ahoy ondersteund door de nodige muziek en prachtige lichtshows.