Volop podiumplaatsen bij cross en op de baan!

Afgelopen weekend kwamen verscheidene Wsv Emmen renners- en rensters op diverse plaatsen in actie. En met succes, volop mooie ere-plaatsen werden er behaald.

Bij de landelijke cross in Didam werd Marlies 4e. Op zondag bij de ICW cross in Veendam werden bij de jeugd-groep 1 maar liefst 3 podiumplaatsen behaald. Maurits 1e, Luco 2e en Liam 3e !! Bij de Dames/Jun/Nwl werd Anniek 2e en bij de amateurs werd Mark 6e.

En hieronder leest u het verslag van Sanne die brons haalde bij het Nederlands Kampioenschap Sprintomnium na een enerverende wedstrijd.

Sanne de Jonge wint brons op NK baansprint in Amsterdam!

Sanne heeft zondag 15 januari 2017 deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap sprintomnium op de wielerbaan in Sloten, Amsterdam. Om tot de finale door te dringen moesten achtereenvolgens een tijdrit over 200 meter, een keirin en een scratch gereden worden. Na deze drie onderdelen stond Sanne tweede in het klassement.
De eerste vier geklasseerde renners mochten vervolgens strijden om het podium. De nummers 1 en 4 en de nummers 2 en 3 reden een tweetal sprints over drie ronden. Door onoplettendheid verloor Sanne de eerste sprint nipt, maar wist de tweede te winnen waarna en derde beslissende sprint gereden moest worden. Deze derde sprint wist Sanne ook te winnen en plaatste zich hiermee in de strijd om het goud en zilver. Deze euforie was van korte duur want Sanne moest zich melden bij de jury vanwege het overtreden van een regel, het in de sprint rijden buiten het sprintersvak (tussen de zwarte en rode lijn). Dit was het gevolg door het aantekenen van protest van een renner. Hevige en emotionele discussie met de jury, ook vanwege het feit dat in zeker de helft van de overige wedstrijden deze regel was overtreden maar hier géén sancties op volgden, mocht helaas niet helpen. Sanne werd gediskwalificeerd! De eerste gedacht was dat het NK definitief was afgelopen, dit was niet het geval de diskwalificatie gold alleen voor de laatste wedstrijd.
Teleurstelling, woede en verdriet hadden, met het goud of zilver in het vooruitzicht, de overhand, maar als sporter weet Sanne ook om te gaan met deze emoties en herpakte zich snel. Na zich mentaal te hebben opgeladen werd de strijd aangegaan voor de derde plek, deze wedstrijd won ze met overmacht. Na weer veel geleerd te hebben over de baansport, ongelijkheid in beslissingen qua overtredingen en het omgaan met emoties, is huiswaarts gekeerd met een bronzen plak (al dan niet met een zilver/gouden randje). Uiteindelijk is het behalen van een NK podium een prestatie waar je trots op mag zijn!