Voorzitter Theo Dekker trekt zich terug uit de wielersport

Dekker lag met enige regelmaat overhoop met de Unie. Dat liep zo hoog op, dat hij zich terugtrok uit de wielersport. De officiƫle versie luidt, dat hij zich niet kon verenigen met de gewijzigde reglementen. Echter zijn er ook aanwijzingen dat andere irritaties een rol hebben gespeeld.

Dekker lag met enige regelmaat overhoop met de Unie. Dat liep zo hoog op, dat hij zich terugtrok uit de wielersport. De officiƫle versie luidt, dat hij zich niet kon verenigen met de gewijzigde reglementen. Het is echter niet denkbeeldig, dat andere irritaties een rol hebben gespeeld, zoals de boete (f 75) die de club kreeg opgelegd van de KNWU, omdat de renners Mazenier, Smouter en Kuiper niet waren komen opdagen in de Ronde van Sleen (1961). Zij hadden ingeschreven, maar ze werden door Theo Dekker persoonlijk naar een interclubwedstrijd in Gasselte gedirigeerd, die op dezelfde dag plaats vond. De rapen zullen helemaal gaar zijn geweest, toen de KNWU weigerde hem te accepteren als werkend lid in 1963.