Henk Groen wint de Gouden Pijl

Net als Gert Jakobs combineerde Henk Groen het wielrennen met de schaatssport. Ook hij weet dit goed te combineren.

Net als Gert Jakobs combineerde Henk Groen het wielrennen met de schaatssport. Als nieuweling won hij 3 klassiekers: de Omloop door Tukkerland, de Flevotour en de Omloop door het land van Kleine Hein. Bij de junioren won hij de Hunebedomloop, een lange tijdrit met deelname van de Nederlandse juniorentop.
Als amateur won Groen o.a. de Gouden Pijl (1988). In 1990 stapte hij over naar de inmiddels opgeheven wielerclub Tempo in Soest.
Als schaatser was hij op de lange baan Nederlands kampioen in alle jeugdcategorieën. Bij de junioren A reed hij drie wereldkampioenen. Hij werd 16e, 6e en 4e. Daarna maakte hij een half seizoen deel uit van de seniorenkernploeg.