Geplaatst in

10 maart

Afscheid WSV Emmen-bestuursleden Inge en Sander !

Afscheid WSV Emmen-bestuursleden Inge en Sander !

Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van WSV Emmen op 8 maart jl. namen 2 bestuursleden, Inge Schoonewille en Sander Postma, na 3 jaar afscheid van het bestuur. Bij deze willen wij hen nogmaals danken voor hun inzet en werkzaamheden voor WSV Emmen. Diezelfde avond konden de leden van WSV Emmen echter ook de nieuwe voorzitter Jan Kalter begroeten. Wij willen hem veel succes én plezier wensen bij zijn werkzaamheden als voorzitter van WSV Emmen.

Voor meer info klik op "lees verder" .

Algemene Ledenvergadering

Dinsdagavond vond de Algemene Ledenvergadering plaats, die in goede banen werd geleid door ‘invalster’ Janneke Meijer-Germs. De opkomst was – gerekend naar de huidige maatstaven – redelijk, maar om nu te zeggen dat de kantine bomvol zat, is wat overdreven.

Het bestuur heeft het een jaar lang zonder voorzitter moeten doen, maar vanaf nu komt daar verandering in. Oud-wielrenner Jan Kalter bleek namelijk bereid om de spreekwoordelijke hamer over te nemen en hij had zich in het afgelopen jaar al min of meer ‘warm gelopen’ voor zijn nieuwe functie. Jan is voor de meesten geen onbekende, want als wielrenner heeft hij een lange ‘carrière’ achter de rug. Afkomstig uit het wielernest Nieuw-Amsterdam, waar het om de een of andere reden wemelde van de wielrenners, werd hij al op 15-jarige leeftijd lid van WSV Emmen. Hij reed toen nog bij de adspiranten, een categorie die ondertussen al lang niet meer bestaat, maar die vergelijkbaar is met de nieuwelingen. Bij gebrek aan elite-renners (ook toen al), is Jan op oudere leeftijd enkele jaren ‘uitgeleend’ geweest aan de Peddelaars. Zijn grootste successen boekte hij bij de Liefhebbers/Veteranen, waar hij gevreesd werd vanwege zijn rappe sprint.
Na een werkzaam leven in het onderwijs, kan hij zich nu helemaal uitleven als voorzitter van de club. Er is genoeg werk aan de winkel en Jan kennende zal hij er geen gras over laten groeien.
Een indicatie daarvoor was ook zijn introductie-toespraak, waarmee hij zich voorstelde aan de leden.

Er was nog méér te melden van het bestuurlijke front. Sander Postema en Inge Schoonewille waren namelijk aftredend en niet herkiesbaar. Zij ontvingen een attentie en werden door het bestuur op passende wijze in de bloemen gezet. Terecht, want zij hebben drie jaar lang hun beste krachten aan de club gegeven. Inge had haar handen meer dan vol aan haar veelomvattende taak als secretaresse en Sander, die als contactpersoon fungeerde voor de grote groep Amateurs, hield zich de laatste tijd vooral bezig met het schrijven van een beleidsplan. “Samen verder” heet dat plan en voorzitter Jan Kalter kondigde alvast aan, dat dit plan zal dienen als basis voor de ontwikkelingen in de komende jaren. Eén van de vele uitdagingen zal zijn om een goede oplossing te vinden voor de groep junioren, die aan het eind van het seizoen ‘afzwaait’.

Reageer op dit bericht

Volg @wsvemmen op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso