Geslaagde ICW AvondCross op de Meerdijk.

Een geweldige prestatie leverden, afgelopen zaterdag,  al die Wsv Emmen vrijwilligers om de ICW Avond Cross goed te laten verlopen. Ok, we hadden geen invloed op het weer maar voor de rest was alles super georganiseerd !! En het was heel gezellig. Daarom ook een enorm compliment en dank-je-wel aan al die helpers.

Ook  een bedankje aan Fred en Astrid  die het weer trotseerden om de foto's te maken en Fred maakte ook het verslag. Lees het hieronder.

En het leek nog wel zo’n mooie dag te gaan worden zaterdag ! Toen de achttien vrijwilligers “tussen de middag” na gedane arbeid gezellig met z’n allen hun maaltje snert zaten te verorberen, was er letterlijk nog geen enkel vuiltje aan de lucht. Maar de voorspellingen van Buienradar boden toen al weinig ruimte voor hoop: buien vanaf kwart over vijf. Laat dat nou uitgerekend net het tijdstip zijn, waarop de ICW op de Meerdijk zou beginnen !
Wie gedacht had, dat het wel niet zo’n vaart zou lopen met die winterse buien, had het mis deze keer en zo konden de meegebrachte paraplu’s al snel in aanslag worden gebracht.
‘t Was niet alleen nat en koud, maar ook glad. In elke bocht loerde het gevaar. Vele renners (en zij niet alleen) maakten een onvrijwillige schuiver. Zoals jeugdrenner Tsjisse Weening die in een nek-aan-nek race was gewikkeld met zijn clubgenoot Mads de Roos. In de allerlaatste bocht gebeurde het: Tsjisse schoof onderuit en Mads kon ongehinderd door naar de finish. Maar Tsjisse was bepaald niet de enige. De meeste renners droegen de zichtbare sporen van een valpartij.
Het bijzondere van deze veldrit was natuurlijk het bewust gekozen late aanvangstijdstip, zodat met recht kon worden gesproken van een avondcross, geheel in stijl met de kersttijd. Binnen was het clubgebouw helemaal in kerststemming gebracht en buiten brandden de vuurkorven en waren er diverse mensen, die hun kerstmuts hadden opgezet. Bij de renners speelde Stijn ter Schure voor kerstman en de lampen en zaklantaarns die veel renners droegen om goed uitzicht te hebben, droegen ook al bij aan de kerstsfeer. Alleen de sneeuw ontbrak (gelukkig).
Voor de renners was het andermaal afzien. Regen, modder, blubber, glijden, vallen, opstaan en weer verder. Opnieuw aanzetten, opnieuw concentreren. Een normaal mens heeft wel wat anders te doen op een zaterdagavond, zou je denken.
Maar datzelfde geldt natuurlijk ook voor de vrijwilligers, de jury en de “officials” van het district, die er elke ICW wedstrijd maar weer staan. Petje af voor deze mensen, de ware liefhebbers van “hun” sport !
Zoals gewoonlijk was de jeugd het eerst aan de beurt. Van WSV Emmen haalden maar liefst zes renners het podium. Dat waren: Dido Jalving, Nout Otto Thijssen, Alec Wennink, Willem Jan Belt, Sterre Thijssen en Luco Bos.
Dido Jalving en Nout Otto Thijssen zijn bovendien ook nog leider in het algemeen klassement.
Bij de “overigen” kon Erwin Weerink met de borst vooruit lopen, want “zijn” complete team belandde in volle glorie op het erepodium. Ook Mark Hessels slaagde weer in zijn missie: hij werd keurig 3e bij de heren achter de ongenaakbare Bart Barkhuis en de Fries Wim de Wit uit Akkrum.
“Nieuw” was het optreden van Jesse Dijkstra en Thom Langen, die deze thuiswedstrijd aangrepen om hun vaardigheden op de Mountainbike te demonstreren. Welnu, daar was niets mis mee, want Jesse, die veel supporters had meegracht, legde beslag op de 1e plaats bij de junioren en Thom Langen kwam even later mooi als 2e over de streep.