Verslag NK Veldrijden Surhuisterveen.

Van het  Nederlands Kampioenschap Veldrijden afgelopen weekend  in Surhuisterveen ontvingen wij een mooi verslag van één van de ouders van de rensters. Hieronder leest u hoe Floor, Isolde en Marlies het eraf brachten op het loodzware parcours.

NK Veldrijden Surhuisterveen 13 januari 2018 : Belofte- en Junioren vrouwen.

Namens crossteam Wsv Emmen-Zuiverculinair stonden Floor, Marlies en Isolde aan de start.

In het wieler gekke Surhuisterveen werd afgelopen weekend het NK veldrijden georganiseerd. Een loodzwaar NK met puike prestaties.
De tent van Team WsvEmmen- Zuiverculinair stond op de parking tussen de grote campers van enkele professionals , een mooie ambiance!

Tijdens het inrijden werd al snel duidelijk dat het ‘’ vlakke’’ parcours van Surhuisterveen loodzwaar zou zijn! De schitterende brug en de zand heuveltjes richting Finish straat waren erin gelegd om het voldoende zwaar te maken, echter de grote hoeveelheid neerslag had zijn uitwerking niet gemist. Na de eerste verkenningsronde trapte Floor helaas haar derailleur eraf ,na naarstig en intensief zoeken werd geen padje gevonden die paste, helaas!
Floor heeft de gehele wedstrijd moeten fietsen op 1 fiets zonder te wisselen!
Diepe stroken modder waar je op de fiets niet door kwam, het was zwoegen, lopen en afzien.
Na de verkenning en het eerste deel van de warming up was de stemming goed bij de dames , op de rollers in de tent van Ploegleider Erwin Weerink werden de laatste puntjes op de I gezet, bananen gegeten en de beentjes ‘’warm gezet’’.
De wedstrijd; de meiden waren goed weg, Floor stond bijna geheel achteraan en schoof goed door. In de eerste ronde maakte Marlies een schuiver maar kwam daarna weer sterk in de wedstrijd. Het tempo lag hoog
en de bekende 5 toppers van de beloften categorie maakten er een harde maar prachtige wedstrijd van. Floor zat daar een stukje achter met enkele andere rensters. Marlies die al het hele seizoen ijzersterk fietst zat aardig in de buurt van de eerste junioren dames, Isolde zat daar nog een beetje achter.
In de post was het dringen geblazen en de eendjes zwommen bijna over de laarzen het parcours op, wat nat!! Via een groot scherm van Podium TV waren de dames allemaal goed in beeld, Isolde in het bijzonder, modder en zand in haar ogen zorgde voor een traantje.
De wedstrijd werd een ultieme beproeving van , doorzettingsvermogen, conditie en materiaal
Marlies reed op plek 8 en zou ook finishen op die plek, Isolde pakte in de laatste ronde nog een paar en eindigde op een prachtige 10e plaats.
Floor die dus op 1 fiets reed werd in dit hele sterke veld 9e .
Een klasse wedstrijd waar we van jullie prestaties hebben genoten.