ICW Hoogeveen, verslag en foto's.

Afgelopen weekend werd niet alleen het Nederlands Kampioenschap Veldrijden bij de jeugd verreden in Hoogeveen maar ook de laatste ICW van het seizoen. Fred was er voor ons bij en maakte verslag en de foto's !! Dank je wel Fred.

In het afgelopen weekend hadden ze het druk bij de Peddelaars in Hoogeveen. Alle hens waren aan dek geroepen om het Nederlands kampioenschap veldrijden voor de jeugd in goede banen te leiden en een dag later konden de Noordelijker ICW'ers op hetzelfde terrein aan de bak voor hun laatste competitiewedstrijd van dit seizoen !

Dus konden meteen ook de eindklassementen worden opgemaakt van deze wedstrijdserie, die ondertussen bewezen heeft in een behoefte te voorzien.Voor de eindprijzen kwamen alleen die renners in aanmerking, die aan minstens 5 competitiewedstrijden hadden deelgenomen. De prijzen werden zonder al te veel poespas coördinator Luit Ottema. Dat hield de vaart er gelukkig in, want al met al moest er heel wat  afgehuldigd worden in de speciale NK-tent. Tot de eindwinaars behoorden namen Wsv Emmen: Nout Thijssen (jongens cat.1, MTB) WillemJan Belt (jongens cat.2 en 3, Veld) en Anniek Zwiers (nieuwelingen-meisjes, Veld) .

Op zaterdag waren er minder successen te melden. Niemand van de jeugd van de Emmen slaagde erin om het goede voorbeeld van Floor Weerink te volgen. Zij had een week eerder in Tilburg zilver gewonnen op het NK voor studenten. (1e werd Maaike de Heij, die in Dalen ook al regio-kampioen was geworden). Zaterdag kwam Dido Jalving het dichtst in de buurt van de medailles. Zij werd 5e. Luco Bos leverde met een 10e plaats een knappe prestatie bij de jongens in categorie 4 en ook Sterre Thijssen finishte binnen de top-tien. Zij werd 9e bij de meisjes in categorie 2.  Overige klasseringen: Willem Jan Belt (cat.3) 19e, Maurits Blauwgeers (cat.4) 15e en Liam Haan (cat.4) 28e.