Trainingsrit Meerdijk, foto's en verslag !

De weergoden waren ons goed gezind afgelopen zaterdag tijdens de 1e trainingsrit op de Meerdijk. Clubfotograaf Fred was er ook en maakte een verslag en mooie foto's !!

Moeizame start trainingsritten

Het veldrijden is grotendeels achter de rug en dus richt de aandacht zich weer op de weg.
Het is de tijd van de trainingskampen en dat was te merken aan het aantal deelnemers op de Meerdijk, waar zaterdag de eerste trainingsrit werd gereden.
‘s Morgens was het bar en boos. Wie er zelf niet bij was, gelooft misschien zijn oren en ogen niet, maar het is toch echt zo: slechts drie deelnemers (ja, je leest het goed) bij de vrouwen/meisjes en de nieuwelingen !! Dyann Veenstra was er ook nog, maar zij besloot rechtsomkeert te maken, zodat alleen Karlijn Koops, Annick Holzhauer en nieuweling Jelle Bouwe Hofstee uit Eemster aan de startstreep stonden.
Een absoluut dieptepunt in de lange traditie van de trainingsritten die elk jaar sinds 1977 zijn gehouden.
Het drietal starters liet zich het goede humeur echter niet bederven en ging dapper op weg. Halverwege de “wedstrijd” schakelde Jelle Bouwe Hofstee over naar een hoger tempo. Met zijn soepele pedaaltred, opgedaan op de wielerbaan, draaide hij in zijn eentje de rondjes aan elkaar. Jelle Bouwe had aan het eind van de koers zelfs nog genoeg energie over om uw fotograaf een lekker bekertje koffie te komen brengen. Een bijzonder aardige en niet alledaagse geste, die ik bijzonder op prijs heb gesteld !
Karlijn en Annick persten er nog een eindsprint uit om de eer van de tweede plaats met Annick als winnares. Zij is van plan om het komend seizoen serieus werk te maken van het wegseizoen en is daarom nu ook lid geworden van de Kannibaal.

‘s Middags stonden er 63 renners aan de start en dat is een mooi peloton met als bekendste naam die van Martijn Keizer. Nu waren er echter weer andere probleempjes aan de orde, want de geluisinstallatie functioneerde niet goed. Dat leidde met name bij de finish tot verwarring.
Er werd meteen flink hard gereden, waardoor verscheidene renners moesten lossen. In de loop van de wedstrijd ontstond een kopgroep van 9 man met vier elite/beloften (Maurice Zaal, Steven Willemsen, Martijn Keizer, Stan Wijkel) en vijf amateurs: Arthur Helder, Gerrit Henk Hutten, René Mink van der Werf, de verrassende Martijn de Jonge en .... Seine Zandbergen, die dus meteen maar even zijn visitekaartje afgaf. Hij wist zich ook te handhaven, toen de kopgroep uitdunde tot zes renners, doordat Zaal, Van der Werf en De Jonge afhaakten.
Toen de bel voor amateurs/sportklassers klonk, dachten velen dat dit voor iedereen gold. Het was echter de bedoeling, dat de junioren en elite/beloften gewoon zouden doorrijden. Sommigen deden dat wèl, sommigen niet en wéér anderen (Keizer, Wijkel) keken met vragende blikken naar de jury-wagen. Hoeveel ronden nog ??
In de verwarring besloot de clubjury om er voor iedereen een punt achter te zetten, wat waarschijnlijk op dat moment ook de beste oplossing was.
Hoe dan ook, de volgende week zal het probleem met het geluid zijn opgelost.

De uitslagen:

7 Gerben de Sain, Sleen
8 Wytze Dreschler, Hardenberg

Nieuwelingen
1 Jelle Bouwe Hofstee, Dwingeloo (Eemster)

Nieuwelingen-meisjes
1 Karlijn Koops, Elim

Vrouwen
1 Annick Holzhauer, Groningen

In de uitslagen zijn alleen degenen opgenomen met een (goed werkende) transponder.