Mooie trainingswedstrijd op de Meerdijk; foto's + verslag

Zaterdag 17 februari hadden we heerlijk weer om te trainen en werd er een mooie wedstrijd verreden op de Meerdijk! Lees hieronder het verslag van clubfotograaf Fred en bekijk zijn foto's van de wedstrijd.

Mooie wielerdag op de Meerdijk

De tweede trainingsrit op de Meerdijk werd gereden onder prima weersomstandigheden. Omdat het had gevroren, was het ‘s ochtends nog wat koud en langs de zijkanten van het parcours lag er ook nog ijs op de plasjes. Er gingen om 11 uur acht deelnemers van start, waaronder Esther Beukema, de dochter van Goos, debuterend bij de (amateur) vrouwen. Het viel haar niet mee deze eerste keer. Vooral de “bergjes” eisten hun tol bij Esther, die de wedstrijd vroegtijdig beëindigde. Maar al doende leert men en dat geldt natuurlijk ook voor haar.
Jelle Bouwe Hofstee was net als de vorige week de enige nieuweling en Rose Kloese de enige junior-vrouw.
Het treintje werd gecompleteerd door Thessa Langen en vier nieuwelingen-meisjes van de Peddelaars, waarvan Iris Offerein op de eindstreep over de snelste benen bleek te beschikken, direct gevolgd door Thessa Langen, Karlijn Koops, Rosan Dekker en Kirsten Hooge.

Op 3 maart is het de bedoeling om deze categorieën over te hevelen naar het middagprogramma, zodat er vanaf die datum sprake zal zijn van één start.

‘s Middags stond er in het clubgebouw op een gegeven moment zowaar een kleine file voor de inschrijftafel van Tina Mink met als resultaat, dat er een goed gevuld peloton (70 renners) van start ging. Het overgrote deel daarvan behoorde tot de categorie amateurs/sportklasse, maar er waren toch ook 15 junioren en 6 elite/beloften, waaronder Cor van Leeuwen, die met de tandem naar de Meerdijk was afgereisd. Cor rijdt dit seizoen met een nieuwe “stoker” in de persoon van Stephen de Vries uit Gouda. Dat ging meteen prima, want het duo eindigde als tweede achter winnaar Paul de Haan.

Na verscheidene mislukte uitlooppogingen lukte het vier renners om definitief weg te rijden. Het waren Stan Gosink, de immer energieke Hardenberger Gerrit Henk Hutten, Paul de Haan en Peddelaar Gert Mulderij. Stan Gosink kon het op den duur niet bolwerken in de kopgroep. Hij viel terug en zijn plaats werd ingenomen door ex-prof Martijn Keizer, die slechts een paar rondjes nodig had om in zijn eentje de sprong te maken. Maar er gebeurde nog meer, want vanuit de achtergrond begon junior Huub Deelstra (een erkend tijdrijder) aan een lange solo. Dit bracht meer renners op ideeën en natuurlijk kon ook Bennie Gosink zich nu niet meer bedwingen. Ook Cor van Leeuwen kwam nu naar voren. Samen haalden ze Deelstra bij en na een lange jacht sloot het drietal vervolgens aan bij de kopgroep.
Zoals gemeld ging de sprint naar Paul de Haan, gevolgd door Cor van Leeuwen/Stephen de Vries, Bennie Gosink (die daarmee als winnaar uit de bus kwam bij de amateurs/sportklasse) en Gerrit Henk Hutten. Op enige achterstand finishten Martijn Keizer, Gert Mulderij en Huub Deelstra. Zij lieten de sprint lopen.
De sprint van het peloton werd gewonnen door junior Joost Freriks, die na het veldritseizoen nog niets aan snelheid blijkt te hebben ingeboet.
Zaterdag 24 februari gaan we weer verder, maar dan met de bekende trainingsklassieker rondom Sleen.

Uitslag trainingsrit 17-2-2018: