Eerste Populaire 2018: zege voor Peter Merx

Dinsdag 10 april jl. werd de eerste Hommes-Kunststof-Kozijnen Populaire van het seizoen verreden !! En dat onder heerlijke weersomstandigheden. Fijn dat Fred er was met zijn camera en zijn wedstrijdverslag en foto's leest en ziet u hieronder. Fred bedankt !!

Populaires van start met zege voor Peter Merx

Emmen – Dinsdagavond is een begin gemaakt met de populaires op de Meerdijk. Ruim 50 renners (c.q. rensters) stonden aan het vertrek met daarbij natuurlijk ook de nieuwe sponsor Heinie Hommes. Verder aanwezig onder anderen René Boerhof, die deze keer verscheen in zijn nationale kampioenstrui, die hij vorig jaar op 9 juli in Sloten had veroverd tijdens het NK voor docenten in de leeftijdsklasse 50+.
Fijn om te zien was, dat er ook enkele “nieuwe gezichten” naar de Meerdijk waren gekomen. Zij deden voor het eerst mee om eens te zien hoe het er toegaat. Zoals Bert Assen uit Coevorden, die na afloop meteen meldde, dat hij voortaan tot de vaste deelnemers mag worden gerekend. Tot de nieuwkomers behoorde ook Harry Dijkstra, ex-winnaar van de Kleine Hein en tegenwoordig actief als trainer/begeleider van de junioren. Hij reed probleemloos mee.

Na de drie opwarmrondjes ging het spel meteen op de wagen. Er vormde zich al snel een kopgroep met daarbij aanvankelijk ook Rick Goeree (of was het nou Niels ?). Hij haakte af en zodoende bleef er een kwartet over met 3 elite-renners van de Noordelijke Wielervereniging (Justin Kloese, Chiel Breukelman , Peter Merx) en ..... junior Jesse Dijkstra, die meer dan voortreffelijk presteerde. Dat geeft weer moraal na de massale valpartij van zaterdag in de Omloop van Noord-West Overijssel, waarbij ook Jesse was betrokken. Hij kwam er redelijk goed vanaf, maar had wel heel veel materiaalschade.
Op de Meerdijk schudde Jesse alle frustraties van zich af. In de kopgroep deed hij méér dan zijn werk. Vervolgens werd hij in de finale vakkundig “in het pak gestoken” door de drie NWV’ers, maar daar hoeft Jesse niet wakker van te liggen. Het betekende wel, dat hij in zijn eentje stand moest zien te houden tegen een opkomend achtervolgend groepje met Martijn van Deest, Mats Bours, Bjarne Hemme, Joost Freriks, Bennie Gosink, Stan Wijkel, Herm Eising, Marthijs Wegdam en Stefan Meijer. Daar weer achter reed het peloton, dat werd gedubbeld door de drie overgebleven koplopers.

In de finale reed Peter Merx (vorig jaar winnaar van de Gouden Pijl) weg bij zijn ploegmaats en kwam solo over de meet. Chiel Breukelman eindigde als 2e, maar hij werd niet geklasseerd vanwege het ontbreken van een transponder.
Sanne de Jonge finishte in het peloton als eerste dame. Zij mag volgende week in de allereerste damestrui rijden, eveneens gesponsord door Hommes kunststof kozijnen.
Peter Merx mocht de droge worst van slagerij Smit mee naar Warfhuizen nemen.
De snelste ronde kwam op naam van Herm Eising: 2 min. 22,5 sec. (46,7 km per uur)

De eerste tien (voor de punten):
1 Peter Merx
2 Justin Kloese