Jeff Vermeulen wint 2e Populaire van het seizoen.

Met prachtig weer werd de 2e Hommes-Kunststof- Kozijnen-Populaire verreden op de Meerdijk. Ook nu weer met een grote groep deelnemers, lees hieronder hoe de trainingsrit verliep.

Met dank aan Fred voor het mooie verslag en de foto's !!!

Het gaat goed met de populaires op de Meerdijk. Mede door de schitterende weersomstandigheden stonden er 62 renners/rensters aan de start en dat is een aantal, waarmee de organisatie dik tevreden was.

Onder de deelnemers bevonden zich deze keer onder anderen Sander Iwema, good old Bert van der Tuuk en Jeff Vermeulen. Mannen die we niet vaak zien op de Meerdijk. Cor van Leeuwen had zijn tandemgenoot Stephen de Vries meegenomen en mountainbikester Linja de Jonge uit Oosterhesselen maakte haar debuut op de weg. Zij wil snelheid opdoen. Verder natuurlijk aanwezig nieuweling Bjarne Hemme, de glorieuze winnaar van de Kleine Hein. Bennie Gosink en Jesse Dijkstra daarentegen ontbraken deze keer op het appèl.

Door de aanwezigheid van de vele elite/beloften werd er een hoog tempo gehanteerd. Na de neutralisatie ging het spel snel op de wagen. Het waren Sander Iwema, Jeff Vermeulen en Chiel Breukelman, die een eerste vluchtpoging ondernamen. Even leek het erop, dat dit drietal meteen weg zou blijven, maar het peloton kwam toch nog terug. Een ronde later was het de beurt aan Cor van Leeuwen en Stan Wijkel, de drager van de bolletjestrui in de topcompetitie. Na een poosje kwam er versterking vanuit het peloton. Andermaal waren het Sander Iwema en Jeff Vermeulen, die hun neus aan het venster staken.

Vier man voorop dus en dat bleef zo tot het eind van de koers. Sterker nog, de voorsprong werd alleen maar groter en groter. Achter het kwartet vluchters werkten de tweelingbroers Goeree zich los uit het peloton, maar ook met de latere hulp van Chiel Breukelman kwamen ze geen seconde dichterbij.

De kaarten waren geschud en dus kon er gesprint worden om de beste klasseringen. Jeff vermeulen bleek het rapst en dat verbaasde niemand. Chiel Breukelman (deze keer wel met transponder) won de sprint om de vijfde plaats en Rutger Vos (hij reed helaas zonder transponder en werd dus niet geklasseerd) toonde zich de beste sprinter van het peloton vóór Herm Eising. Sanne de Jonge finishte als eerste dame voorin het peloton (14e). Nog verder voorin zat sponsor Heinie Hommes. We zullen het toch niet meemaken, dat hij “zijn eigen wedstrijd” nog eens gaat winnen ?

Cor van Leeuwen won de tussensprint om de droge worst en Stan Wijkel realiseerde de snelste ronde in 2 min. 19,3 sec. (47,8 km per uur).

De belangrijkste resultaten:
1 Jeff Vermeulen, Exloo