Stan Wijkel wint 3e Populaire van het seizoen.

Gisteravond won Stan Wijkel de 3e uitvoering van Hommes Kunststof Kozijnen Populaire. Hij leidt nu ook het puntenklassement voor de leiderstrui. Hoe één en ander tot stand kwam leest u hieronder, met dank aan Fred voor het verslag en voor de foto's !!

Stan Wijkel nieuwe leider Hommes Kunststof Kozijnen-klassement

Er waren deze keer wat minder renners naar de Meerdijk gekomen dan de vorige week. Misschien, dat “Buienradar” daar wat mee te maken heeft, maar eens te meer bleek, dat ook dat medium niet onfeilbaar is: het bleef de gehele wedstrijd droog.
Tot degenen die dinsdagavond ontbraken, behoorde Sanne de Jonge. Zij zou bij de dames starten in de nieuwe leiderstrui, maar dat ging dus niet door. Justin Kloese was er wèl en hij kreeg de eerste trui uitgereikt bij de mannen.

Justin slaagde er echter niet in om zijn trui te behouden, want aan het eind van de rit bleek, dat Stan Wijkel de leiding heeft overgenomen. Stan won de derde wedstrijd en voegde daarmee 15 punten toe aan zijn totaal. Zijn ploegmaat Jeff Vermeulen (vorige week winnaar) werd nu tweede en in dezelfde ronde finishten ook de beide “jonkies” Jesse Dijkstra (3e) en Thom Langen (4e). Van Jesse zijn we dit soort resultaten zo langzamerhand wel een beetje gewend, maar dat Thom als 1e jaars junior mee kon draaien in de kopgroep ? Dat hadden we eerlijk gezegd niet verwacht. Knap gedaan !

Thom’s dorpsgenoot Stefan Meijer zat aanvankelijk ook in de goede slag, net als Wilfred Drenthen en René Mink van der Werf. Maar voor hen lag de lat net een beetje te hoog. Na enkele ronden goed te hebben meegedraaid, moesten zij achtereenvolgens de rol lossen en zakten terug naar het peloton, dat door de kopgroep op een ronde werd gezet.

Zeven renners ontsprongen op het nippertje de dans. Zij wisten de kopgroep net achter zich te houden en konden gaan sprinten om de vijfde plek. Bennie Gosink won dat sprintje vóór de broers Eising. Herm werd 6e en Tijmen, rijdend zonder transponder, werd niet geklasseerd. Datzelfde gold voor Tristan Timmermans, die voor het eerst sinds lange tijd weer eens present was op de Meerdijk. Onze vrees, dat hij zijn fiets misschien wel aan de wilgen zou hebben gehangen, bleek dus gelukkig ongegrond.

De eerste tien:
1 Stan Wijkel, Holsloot
2 Jeff Vermeulen, Exloo
3 Jesse Dijkstra, Stadskanaal
4 Thom Langen, Nw. Dordrecht
5 Bennie Gosink, Coevorden
6 Herm Eising, Emmen
7 Stef Niezing, Exloo
8 Justin Kloese, Emmen
9 Mats Bours, Holsloot
10 Martijn van Deest, Emmen

De snelste ronde kwam op naam van winnaar Stan Wijkel in 2:20.995 (47,24 km p/u)

Na 3 wedstrijden is de stand:
1 Stan Wijkel (34 punten)
2 Jeff Vermeulen (29)
3 Justin Kloese (28)
4 Jesse Dijkstra (26)
5 Martijn van Deest (26)

Bij de vrouwen eindigde Linja de Jonge (Oosterhesselen) als eerste vóór Esther Beukema.
Het algemeen klassement wordt nog steeds aangevoerd door Sanne de Jonge met 20 punten, gevolgd door Rose Kloese met 18 punten.

Vanaf de volgende week (1 mei) is de start niet om half 7, maar om 7 uur.