Zuidenveldtour en Bronneger Bult !!

Een druk weekend was het voor de wielerliefhebbers, zoals voor onze clubfotograaf Fred !

Zaterdag maakte hij verslag en foto's van de Zuidenveldtour. Een internationale UCI 2.1 wegwedstrijd die door onze sponsor PWZ wordt georganiseerd !! Winnaar werd Stef Krul, oud-junior van Wsv Emmen.

Op zondag was Fred aanwezig bij de 3e Omloop van de Bronneger Bult bij verschillende categorieën en maakte daarvan ook een verslag en mooie foto-reportages. Fred weer enorm bedankt voor jouw bijdrages !!!

DROUWEN

Het regende zondag op de Bronneger Bult in Drouwen. De paraplu’s moesten bijna de hele wedstrijddag hun werk doen. Alleen tijdens de vrouwenkoers bleef het nagenoeg droog.

De omloop op de Bronneger Bult is in drie jaar tijd uitgegroeid tot een evenement, dat heel veel renners trekt. Een goede greep dus van wielervereniging Omega.

Ook WSV Emmen leverde veel deelnemers (zo zien we het graag !). We zagen Seine Zandbergen, Goos Beukema, Herman Luimes, Jan Vos, Martijn van Deest, Stefan Meijer, Stef Niezing, Ben en Stan Gosink, Wilfred Drenthen, Arjan de Jonge, Sanne Tent, Sanne de Jonge, Dyann Veenstra, Esther Beukema en Sterre Jonkers.

Voor Sterre was de wedstrijd snel afgelopen. Al bij het starten kwam zij met materiaalpech aan de kant te staan.

Ondanks de mindere weersomstandigheden hebben we drie mooie wedstrijden gezien in Drouwen.

Om half 12 vertrokken de Sportklasse en de Masters 50+. Zij werden echter apart geklasseerd en dus kregen we twee winnaars: Eelke Nikkels (Sportklasse) en Wilfred Harbers (50+). Tim Koote, de ex-WSV’er die al enkele jaren in Groningen woont, kreeg de bolletjestrui voor de beste klimmer uitgereikt.

De Amateurs reden samen met de Masters 40+. Zes renners wisten zich af te scheiden van het peloton en dat waren allemaal amateurs. In de laatste ronde liet Gert Jan Veltkamp uit Deventer zijn metgezellen achter en soleerde naar een fraaie overwinning. Harko Kievit was de best geklasseerde master in deze wedstrijd.

Bij de vrouwen ging de zege naar junior Lonneke Uneken, die verreweg de snelste was van een kopgroep, die uit 5 rensters bestond. Sanne Bouwmeester won de sprint van het peloton en werd daarmee dus 6e. Ivana Tiessens brak haar enkel na een valpartij, die op volle snelheid plaats vond in de sprint. De rensters waren de streep toen al gepasseerd.

De belangrijkste uitslagen:

Vrouwen

1 Lonneke Uneken, Veendam (tevens bergtrui)

2 Paulien Koster, Delfstrahuizen

4 Seine Zandbergen, Sleen

5 Gert Bosman, Wijhe

ZUIDENVELDTOUR

Zaterdag waren we te gast in Nieuw-Amsterdam, waar we weer hartelijk werden ontvangen door de mensen van het wielercomité onder aanvoering van Edwin Meulenbelt.

Het startschot van Renate Groenewold in Dalen hebben we helaas gemist, want de persauto, bestuurd door Christiaan Doek (velen bij de WSV zullen hem nog wel kennen), kwam onderweg tussen Nieuw-Amsterdam en Dalen plotseling tot complete stilstand. Injectieproblemen of iets dergelijks. Gelukkig was Jeroen Bakker er snel bij om ons in zijn auto terug te brengen naar garage De Jong en van daaruit zijn we weer op pad gegaan met een vervangende auto. Tijd om naar Dalen te gaan was er niet meer en daarom zijn we meteen doorgereden naar Erm in de bocht, die naar Diphoorn leidt. Het peloton was toen nog compleet, maar dat veranderde snel daarna. Een grote kopgroep met daarin o.a. Gert Jan Bosman kreeg de ruimte en nam een maximale voorsprong van 1 minuut 40. De kopgroep (23 renners) hield lange tijd stand en werd pas weer ingerekend in de omgeving van Zwartemeer.

Toen kreeg Chiel Breukelman het op de heupen. Het is altijd prachtig om renners die op de Meerdijk de populaires rijden, te zien schitteren in een grote koers en dan ook nog in eigen omgeving. Welnu, schitteren dat deed Chiel, want hij was degene, die aan de wieg stond van de definitieve kopgroep, die langzaam aangroeide tot 14 sterke renners. In deze groep met de snelle Maarten van Trijp aan boord, bevonden zich veel renners die het liever niet op een eindsprint lieten aankomen, omdat ze dan kansloos zouden zijn. En dus werd er volop gedemarreerd. Stef Krul was de man, die (naar later bleek) op het goede moment vertrok. Aan de meet hield hij nog net genoeg over om de aanstormende Maarten van Trijp achter zich te houden. Zo kreeg de Zuidenveldtour een ex-WSV’er als winnaar. Stef bracht zijn juniorentijd door bij onze club en boekte toen regelmatig mooie successen. Bij de beloften is hij eigenlijk een beetje blijven “hangen”. Misschien dat deze zege de opmaat vormt voor een nieuwe succesperiode. Het is hem van harte gegund.

Justin Kloese stond (net als Chiel Breukelman) opgesteld in het team van de NWV en ook hij kwam uitstekend voor de dag in dit selecte gezelschap. Voor Tijmen Eising verliep de koers minder voorspoedig. Hij kwam ten val op de kasseienstrook tussen Exloo en Valthe en daarna werd zijn pols in het gips gezet. Einde koers derhalve.

Slechts 39 renners werden uiteindelijk geklasseerd. De wedstrijd werd door Podium TV (een regionale sportzender om in de gaten te houden) in beeld gebracht. RTV Drenthe bracht een korte, maar mooie samenvatting met daarin ook het veelbesproken incident met de fiets, die werd overreden door een jurywagen.

De uitslag:

1 Stef Krul, Tjalleberd