Jesse Dijkstra wint 4e Populaire van 2018.

Nog een fotoreportage plus verslag van deze week; dit keer van de 4e Hommes Kunststof Kozijnen Populaire van dit seizoen die afgelopen dinsdag werd verreden! Lees in het verslag hoe Jesse de winst naar zich toetrok en bekijk de foto's ! Met dank aan Fred.

Jesse Dijkstra nieuwe klassementsleider

De dinsdagavondpopulaires zijn op 1 mei voortgezet met de 4e “etappe”.
Er stonden weer veel renners - 57 om precies te zijn - met ongeduldige benen te wachten op het vertreksein van Anne Olijve. Daarbij waren ook een paar “oude bekenden”, die we al een tijdje niet op de Meerdijk hebben gezien, zoals Marthijs Wegdam, Christian Varweg en Ruud Fransen. Ruud hadden we trouwens twee dagen eerder al gesignaleerd in Drouwen.
De opvallendste verschijning was deze keer echter Lieke Nooijen, die we na haar val in de Omloop van Borsele nog niet aan de start hadden verwacht. Wedstrijdfit was ze natuurlijk nog lang niet, maar ze wilde gewoon eens proberen hoe het zou gaan. “En Lieke ......., hoe ging het ?” “In het eerste half uur viel het wel mee, maar daarna kreeg ik last, vooral op de klinkers.”

Klassementsleider Stan Wijkel ontbrak deze keer op de afspraak en dat gaf anderen de gelegenheid om op te schuiven. Dat gebeurde dan ook prompt. Het waren de junioren, die meteen de knuppel in het hoenderhok gooiden. Met drie man sterk (Bours, Dijkstra en Langen) pleegden ze een “coup”, die gelijk voor beroering zorgde.
Christian Varweg ging in de achtervolging en daarna sprongen nog meer renners weg uit het peloton, dat helemaal uit elkaar werd getrokken. Zo kregen we na enkele ronden een grote kopgroep met daarin de volgende 13 renners: Mats Bours, Jesse Dijkstra, Thom Langen, Christian Varweg, Wilfred Drenthen, Seine Zandbergen, Pim van den Berg, Stijn Oost, Rick Goeree, Bennie Gosink, Sander Iwema, Niels Goeree en tenslotte ook nog Rutger Vos, die als laatste kwam aansluiten.

Deze groep bleef bij elkaar. Het peloton werd gedubbeld en in de slotfase moest Thom Langen zijn plekje in de kopgroep inleveren. Daarna konden de overigen gaan sprinten om de zege. Rutger Vos was duidelijk de snelste van het gezelschap, maar hij was helaas één van degene,n die zonder transponder fietsten. Geen klassering dus en hetzelfde gold ook voor de broers Goeree.
Zodoende werd Jesse Dijkstra, de tweede aankomende, uitgeroepen tot winnaar. Hij nam daarmee ook de leiding in het totaalklassement.

Marthijs Wegdam won, onder luide aanmoedigingen van zijn zoontje, glansrijk de sprint van het peloton. Hij realiseerde ook de snelste ronde van deze dag in 2 min. 24,7 sec. (46 km per uur).

Bij de vrouwen verzamelde Sanne de Jonge de meeste punten, waardoor zij de volgende dinsdag opnieuw in de leiderstrui mag starten.

De belangrijkste uitslagen:
1 Jesse Dijkstra, Stadskanaal