Herm Eising wint 6e Populaire 2018.

Afgelopen dinsdag werd alweer de 6e Hommes Kunststof Kozijnen Populaire van het seizoen verreden. Hieronder, met dank aan Fred, vindt u een mooie wedstrijd verslag en dito foto's !!

LET OP: Dinsdag 22 MEI is er GEEN Populaire i.v.m. het DK Noord op 2e Pinksterdag op 21 mei.

Herhaling van zetten op de Meerdijk

Met 59 deelnemers stond er weer een mooi peloton aan de start van de 6e “etappe” van de dinsdagavondpopulaires op de Meerdijk. Sanne de Jonge en Jesse Dijkstra vertrokken elk in de mooie leiderstrui, beschikbaar gesteld door Heinie Hommes Kunststof Kozijnen.

We kregen een levendige wedstrijd voorgeschoteld met vele vluchtpogingen. Die hadden met elkaar gemeen, dat ze allemaal geen lang leven beschoren waren.
De beste kansen leken te zijn weggelegd voor een groep van 8 renners, ontstaan op initiatief van Thom Langen en Ronald Berendsen. Zij gingen in de aanval, nadat solist Ruud Fransen diep in de finale was teruggehaald. Het tweetal kreeg versterking van Ruud Fransen (opnieuw), Seine Zandbergen, Stijn Oost, Pim van den Berg, Wilfred Drenthen en als laatste Stefan Meijer. Een groep die sterk genoeg leek om voorop te kunnen blijven, maar ook deze poging verzandde.
Met nog een ronde te gaan plaatste de actieve Ronald Berendsen nog eens een demarrage, maar hij was logischerwijs niet bestand tegen het complete peloton, dat zich opmaakte voor een massasprint.
Maar daar dacht Tijmen Eising iets anders over. Net als de vorige week passeerde hij met een kleine voorsprong in zijn eentje de finishlijn en net als de vorige week reed hij ook nu weer met een niet werkende transponder. Net als vorige week won Rutger Vos de sprint van het peloton en net als vorige week ...........Enfin, laat maar. Je raadt het al. Een herhaling van zetten dus.

De zege werd nu opgeraapt door Herm Eising, die dit scenario kennelijk zelf al had ingecalculeerd. want zijn enthousiaste zegegebaar liet geen enkele ruimte voor ieder spoortje van twijfel. Herm liet ook de snelste rondetijd optekenen: 2 min.13,42 sec. (=49,9 km/u).
De conclusie mag zijn, dat Herm weer helemaal terug is aan het wielerfront. Wie weet, misschien keert er nog iets van de oude glorietijd terug, toen Herm als nieuweling in het shirt van WSV Emmen de Omloop van Noord-West Overijssel op zijn naam schreef met 2 seconden voorsprong op Martijn Keizer en Robin Chaigneau. Dat is 14 jaar geleden ondertussen.

De uitslag:
1 Herm Eising, Emmen
2 Pim van den Berg, Emmen
3 Martijn van Deest, Emmen
4 Joeri Fledderus, Nieuw-Amsterdam
5 René Boerhof, Stadskanaal
6 René Mink van der Werf, Nieuw-Amsterdam
7 Jesse Dijkstra, Stadskanaal
8 Mats Bours, Holsloot
9 Jan Vos, Sleen
10 Stefan Meijer, Nieuw-Dordrecht

Algemeen klassement
1 Martijn van Deest, 57 punten
2 Jesse Dijkstra, 57 punten
3 Herm Eising, 52 punten
4 Mats Bours, 40 punten
5 Pim van den Berg, 35 punten

Opmerking: Bij een gelijke stand is het laatst behaalde resultaat beslissend. Hierdoor neemt Martijn van Deest de leiderstrui over van Jesse Dijkstra.

Uitslag Vrouwen:
1 Sanne de Jonge, 2e Exloërmond
2 Marlies Vos, Aalden
3 Thessa Langen, Nieuw-Dordrecht

Algemeen klassement
1 Sanne de Jonge, 40 punten
2 Marlies Vos, 34 punten
3 Linja de Jonge, 23 punten
4 Rose Kloese, 18 punten
5 Thessa Langen, 15 punten

Attentie !
De volgende week zijn er geen populaires in verband met de districtskampioenschappen op Pinkstermaandag.