Lieke wint tijdrit in Odoornerveen!

Donderdagavond jl. werd, in het kader van de KNWU Tijdritcompetitie, een tijdrit georganiseerd in Odoornerveen!  Lieke won bij de junioren-dames. Bij de cat. Div.Licenties won Marthijs Wegdam. Beide van harte gefeliciteerd !

Fred was er voor ons bij en maakte verslag en samen met Anniek de foto's. Bedankt Fred en Anniek.

Lieke Nooijen winnares tijdrit in Odoornerveen

Het rustieke lintdorp Odoornerveen vormde donderdagavond het decor van een tijdrit over een afstand van 15,4 km.
Deze proef tegen de klok vond plaats in het kader van de tijdritcompetitie, die door de KNWU op poten is gezet als kweekvijver voor jong talent. Wim Klement, één van de initiators, kon met tevredenheid vaststellen, dat het initiatief volledig is geslaagd.
Het deelnemersveld bestond overigens niet alleen uit de doelgroep der junioren (m/v) en nieuwelingen (m/v), maar ook uit ICW’ers om het zo maar eens uit te drukken. In de ICW-groep acteerden onder anderen Stef Krul, Marthijs Wegdam, Peter Merx, Fleur Nagengast, Sterre en Zonne Jonkers.
Stef Krul liet verreweg de snelste tijd noteren, maar later bleek, dat hij per abuis “binnendoor” was gefietst. Stef was zelf zo sportief om dit te melden en de zege ging nu naar Marthijs Wegdam, die altijd present is als er tegen de klok moet worden gereden.
Lieke Nooijen leverde bij de junior-vrouwen een puike tijdrit af, die eindelijk eens helemaal naar wens verliep. Zij klopte Mischa Bredewold (Hoogland) met miniem verschil na een uiterst spannende race. Rose Kloese werd in deze categorie 7e en Luna Jonkers 10e.
Bij de junioren eindigde Hein Jalving als 24e. Manuel Michielsen van De Jonge Renner realiseerde de snelste tijd, gevolgd door Tim Marsman en Bodi del Grosso.
De opkomst bij de nieuwelingen-meisjes was jammer genoeg niet groot: slechts 8 meisjes stonden op het startbordes en daarvan was Sofie van Rooijen uit Driel de beste.
Bij de jongens won Joost Brinkman uit Noordlaren in het gloednieuwe clubshirt van Meteoor Assen-Roden. Deze club tekende ook voor de organisatie van deze tijdrit.
Bij de huldiging werd de show gestolen door de 88-jarige rondemiss, volgens eigen zeggen de oudste inwoonster van Odoornerveen. Als iedereen daar zo vitaal is als deze dame, heeft niemand meer wat te klagen. Zij genoot met volle teugen van het evenement en sprak zonder enige terughoudendheid in de microfoon van speaker Rikus Bartol. Dat leverde een boel blije en lachende gezichten op.

De belangrijkste uitslagen:

ICW heren
1 Marthijs Wegdam, Dalen
2 Peter Merx, Warfhuizen
3 Aden Paterson, Assen

ICW dames
1 Fleur Nagengast, Beilen
2 Larissa Drysdale, Heerenveen
3 Nicole Clerx, Groningen
5 Sterre Jonkers, Emmen
8 Zonne Jonkers, Emmen

1 Manuel Michielsen, Eck en Wiel (tevens snelste dagtijd in 19 min. 15 sec.)
2 Tim Marsman, Hattem
3 Bodi del Grosso, Eelde