Verslag en foto's Populaire 28 mei.

Het weer leek ons parten te gaan spelen dinsdag jl. maar toch kon de 7e Hommes Kunststof Kozijnen Populaire doorgaan. Hoe de trainingsrit verliep leest u in het verslag van Fred en ziet u in zijn fotoreportage . Bedankt Fred voor jouw bijdrage !!

Onweer spelbreker op Meerdijk

Dreigende luchten en een opstekend stormpje voorspelden weinig goeds dinsdagavond op de Meerdijk. Richting Stadskanaal en Veendam had het toen al stevig geplensd en verscheidene renners uit die omgeving hadden hun conclusies daar al uit getrokken: niet naar de Meerdijk deze keer.

Er stond dan ook slechts een klein pelotonnetje (16 deelnemers) aan de start, maar de organisatie besloot desondanks om de wedstrijd door te laten gaan onder het motto “we zien wel waar het schip strandt”.

Eigenlijk viel het allemaal best mee, maar toen het rond de klok van half 8 begon te flitsen, achtte de organisatie het moment gekomen om de wedstrijd af te breken. De laatste ronde werd aangekondigd en dat was koren op de molen van Stef Niezing, die twee ronden daarvoor aan een solo was begonnen. Hij kreeg Harrie Dijkstra en Martijn Veldink achter zich aan en ook Mats Bours had plannen om de sprong naar voren te maken.

Maar zover kwam het niet meer. In de slotronde kwam het peloton al sprintend onder aanvoering van Jesse Dijkstra en klassementsleider Martijn van Deest terug. Alleen Stef Niezing wist nog buiten schot te blijven en dat leverde hem ..... niet de welverdiende eerste plaats op, want Stef reed zonder transponder. Achter zijn rug kwam Jesse Dijkstra in het rechtstreekse sprintduel uit het wiel van Martijn van Deest, waardoor de leiderstrui weer van eigenaar veranderde. Zo blijft het lekker spannend !!

De uitslag:
1 Jesse Dijkstra, Stadskanaal