Verslag en foto's Populaire 5 juni jl.

Weer een mooie grote groep renners aan de start van de alweer 8e Hommes-Kunststof-Kozijnen Populaire van dit seizoen. Het blijft een spannende strijd om de leiderstrui in het algemeen klassement. U leest het in het verslag van Fred en de foto's. Bedankt Fred voor jouw bijdrage!!

Het blijft stuivertje wisselen op de Meerdijk

Na de halfbakken wedstrijd van de vorige week, meldde zich deze keer een compleet peloton aan de start. Met 47 renners, waaronder profrenner Elmar Reinders en het gloednieuwe tandemkoppel Cor van Leeuwen-Tristan Bangma. Tristan is afkomstig uit Donkerbroek in Friesland, maar woont tegenwoordig in Apeldoorn, waar hij traint op de wielerbaan. Eerder deze maand reed hij met Cor een Europacupwedstrijd in Keulen en daar wonnen de heren zowel de wegwedstrijd als de tijdrit. Een tandem met veel perspectief dus.
Dat bleek ook op de Meerdijk, want toen de beslissende ontsnapping in de steigers werd gezet, was het tandem van de partij. Elmar Reinders deed ook mee in deze vlucht en verder waren zowel Jesse Dijkstra als Martijn van Deest present. Dit tweetal voert al enkele weken een onderlinge strijd om de leiderstrui. Het gevolg laat zich raden: daar waar de één is, is ook de ander. Beiden in de kopgroep dus. De kopgroep reed zo hard, dat het peloton al ruimschoots voor het einde van de koers werd gedubbeld. Vanuit het gedubbelde peloton ging Jesse Dijkstra nòg een keer in de aanval, met Stefan Meijer en Iwan Schut, maar deze poging om Martijn van Deest te verrassen mislukte.
Jesse verschoot er wel zijn kruit mee, want in de eindsprint finishte hij ver achter Martijn, die alleen Rutger Vos vóór zich moest dulden. Martijn nam door dit resultaat de leiderstrui weer over van Jesse. De beide renners zijn zeer aan elkaar gewaagd en blijven voorlopig dus stuivertje wisselen.
Een opvallende wedstrijd reed Thom Langen, die bijna de hele wedstrijd vóór het peloton uit fietste, soms in zijn eentje en soms met anderen. Ook jeugdrenner Thijmen Paardekooper viel op door de flair waarmee hij koerste tussen de ‘grote jongens’.
Harry Dijkstra, tegenwoordig één van de vaste deelnemers, zat in de jury-wagen als stand-in voor Jan Kalter, die een rugoperatie heeft ondergaan. Jan, hou je taai ! Van harte beterschap en een spoedig herstel.