Mats Bours wint Populaire 12 juni.

Dinsdag 12 juni jl. werd de 9e Hommes-Kunststof-Kozijnen Populaire van dit jaar verreden. Junior Mats Bours werd de winnaar van deze editie. Gefeliciteerd Mats.

Het blijft ondertussen heel spannend in de stand om de leiderstrui, er zit maar 1 puntje verschil tussen de nummer 1 Martijn van Deest en nummer 2 Jesse Dijkstra !!

Voor ons was Fred erbij om het verloop van de wedstrijd vast te leggen en foto's te maken !! Bedankt Fred.

Mats Bours winnaar

De populaires werden dinsdagavond voortgezet met de 9e etappe.

De voorgaande wedstrijden leverden acht verschillende winnaars op en deze traditie bleef in stand door de winst van Mats Bours. De junior uit Holsloot was dit jaar nog niet verder gekomen dan een 5e plaats en dus werd het zo zoetjes aan tijd om weer eens ouderwets te vlammen. Mats deed dat in de tweede helft van de koers, toen hij zeer attent reed.

Samen met “good old” Harry Dijkstra forceerde hij de beslissende slag. Harry kon het tempo op een gegeven moment niet helemaal meer bijbenen en hij viel terug naar het peloton. Ook Mats kreeg het in de slotronde nog behoorlijk lastig, maar met een laatste krachtsinspanning slaagde hij er in om uit de greep van het peloton te blijven. Herm Eising won de sprint van deze groep vóór Rutger Vos en Martijn van Deest, die was gestart in de leiderstrui. Dat zal de volgende week weer zo zijn, want hij eindigde één plekje vóór zijn naaste concurrent Jesse Dijkstra. Bij de dames werd de leiderstrui overgenomen door Sanne de Jonge.

De wedstrijd kende geen topbezetting deze keer. Er waren 40 deelnemers en dat zijn er wel eens meer geweest. (ook wel minder trouwens). Heel lang zag het er naar uit, dat een massasprint de beslissing zou moeten brengen, want alle vluchtpogingen werden in de kiem gesmoord. Jammer voor de aanvallers zoals René Mink van der Werf, die met name in het eerste deel van de wedstrijd buitengewoon actief was.

Voorzitter Jan Kalter zat na zijn rugoperatie van de vorige week alweer “op de bak” en daar hadden we eerlijk gezegd nog lang niet op gerekend. Maar Jan beschikt nog steeds over een goed getraind lichaam en dat heeft geholpen. Met hulp van de fysio-therapeut moet het zelfs gaan lukken om de geplande vakantie in Frankrijk te halen.

De uitslag:

1 Mats Bours, Holsloot