Weer grote opkomst Populaire 26 juni jl.

Afgelopen dinsdag stond er weer een grote groep aan de start van de 11e Hommes-Kunststof-Kozijnen Populaire  van dit seizoen.  Het werd een mooie levendige koers waarin van alles gebeurde !! Uiteindelijk kwam Jens Dekker als eerste over de streep: gefeliciteerd Jens !

U leest het hieronder in het wedstrijdverslag van Fred en hij maakte natuurlijk ook de bijbehorende foto's !! Dank-je-wel Fred.

Jens Dekker naar de zege

Bijna 60 renners stonden aan het vertrek voor de 11e etappe van de populaires. Een mooi peloton met daarin een flinke afvaardiging van de Stormvogels en deze keer ook met een aantal elite/beloften. Jens Dekker was er weer (deze keer zonder vader Dick, die zich niet goed voelde) en verder Stan Wijkel, Stijn Oost, Tom Wijkel, Marijn Velt, Dennis Boskers, Robbert Mekelenkamp en Pim van den Berg.

Door de deelname van de elite/beloften gaat het tempo meestal de hoogte in en dat was deze keer ook zo !
Toch waren er heel veel uitlooppogingen, steevast gevolgd door jachten waardoor de wedstrijd geen moment verveelde.

Jesse Dijkstra ging van start in de leiderstrui. Onder het motto “de aanval is de beste verdediging” ging Jesse meteen mee, toen de eerste aanval werd opgezet door Mats Bours, Thom Langen, René Mink van der Werf, Iwan Schut en Stefan Meijer.
De volgende poging kwam op naam van het kwartet Iwan Schut, Patrick Kuipers, Robbert Mekelenkamp en student Jesse Rengers. Daarna kregen we een groep van 11 voorop en weer later een quintet met Stefan Meijer, Wilfred Drenthen, René Boerhof, Robbert Mekelenkamp en Jacob Ekema, waar Mats Bours en Joeri Fledderus naartoe sprongen. Zo ging het maar steeds door met in elke ronde een nieuwe situatie.

In de finale zagen we nog een leuke kopgroep met Jacob Ekema, Robbert Mekelenkamp, Joeri Fledderus (prima !), Heinie Hommes en Marco Tuinenburg. Mark Hessels was daar aanvankelijk ook bij, maar hij viel terug. Marco van Dijken en Thom Langen daarentegen kwamen vanuit het peloton aansluiten en zo ontstond een 7-mans kopgroep, die kans leek te hebben op succes. Totdat Jens Dekker het op de heupen kreeg. Hij bracht het peloton weer terug en zo eindigde de wedstrijd toch nog in een massasprint.

Dat resulteerde in een tweekamp tussen Tom Wijkel en Jens Dekker met Jens als winnaar. Jesse Rengers werd 3e en Jesse Dijkstra deed goede zaken met de 4e plaats. Hij verstevigde daarmee zijn positie in het algemeen klassement.

Bij de dames mag Sanne de Jonge de volgende week opnieuw de leiderstrui aantrekken. Zij was de enige, die punten scoorde.

Het klassement van de snelste ronde wordt nog steeds aangevoerd door Herm Eising, die op15 mei een rondetijd realiseerde van 2 min. en 13,4 sec.

De uitslag:
1 Jens Dekker, Fluitenberg