Thom Langen wint Populaire van 3 juli.

De  junioren kleurden de Populaire van 3 juli waarin Thom Langen de winnaar werd. Hoe de wedstrdijd verliep kunt u weer lezen in het mooie verslag van Fred met natuurlijk de foto's.

Thom Langen winnaar

Zonder elite/beloften (zij hebben het deze week te druk met de meerdaagse Noordenveld-Westerkwartier) gingen zo’n 40 renners van start op de Meerdijk, waar de komende paracycling wereldbekerwedstrijd zijn schaduw vooruit had geworpen. Allerlei tenten, spandoeken en borden waren de zichtbare signalen van het naderende weekend, waarin sporters uit alle windstreken de spreekwoordelijke degens met elkaar gaan kruisen. Zonder Luna Jonkers, want zij is door de UCI-arts afgewezen voor deelname aan deze wedstrijden.

Dat terzijde. Terug naar de wedstrijd van dinsdagavond, die volledig werd gedomineerd door de junioren. Zij kwamen goed gerodeerd terug uit de internationale Acht van Bladel, waar overigens alleen Mats Bours het eindklassement haalde. Mats was op de Meerdijk ook degene, die de meeste macht uitstraalde. In zijn kenmerkende stijl met de ellebogen op het stuur reed hij samen met Thom Langen een soort Trofeo Baracchi (ooit een fameuze koppeltijdrit voor profs, in 1990 voor het laatst gereden en gewonnen door het duo Rolf Gölz-Tom Cordes).

Steeds verder liepen Mats en Thom weg van het peloton en bereikten een voorsprong van maar liefst 45 seconden. In de finale kwam er achter dit duo nog een groepje los uit het peloton. Eerst vier renners: Bennie Gosink, die na verhuisperikelen bezig is om weer op zijn oude niveau te komen, Marco Tuinenburg (opnieuw present in een jachtgroep !), Jan Vos en de verrassende Rick Pors. Vervolgens kwam ook klassementsleider Jesse Dijkstra uit zijn hok en reed in gezelschap van Herm Eising het gat dicht naar de jachtgroep, die daardoor bestond uit zes renners.

In de eindsprint om de overwinning kwam Thom Langen als eerste over de finishlijn, gevolgd door de niet meer aandringende animator Mats Bours. Jesse Dijkstra won de sprint van de jachtgroep en deed andermaal weer goede zaken voor het klassement, waarin hij de leiderstrui nu stevig om zijn schouders heeft. De pelotonssprint resulteerde in een fel duel tussen Iwan Schut en Martijn van Deest met Iwan nipt als winnaar.

De uitslag:
1 Thom Langen, Nieuw-Dordrecht
2 Mats Bours, Holsloot
3 Jesse Dijkstra, Stadskanaal
4 Jan Vos, Sleen
5 Bennie Gosink, Coevorden
6 Marco Tuinenburg, Emmen
7 Herm Eising, Emmen
8 Rick Pors, Ter Apel
9 Iwan Schut, Stadskanaal
10 Martijn van Deest, Emmen

Algemeen klassement:
1 Jesse Dijkstra, 137 punten
2 Martijn van Deest, 112 punten
3 Herm Eising, 96 punten
4 Mats Bours, 87 punten
5 René Mink van der Werf, 55 punten

Bij de dames reden Marlies Vos, Lieke Nooijen en Linja de Jonge in de punten.
Sanne de Jonge (die niet meedeed) blijft met 60 punten het algemeen klassement aanvoeren.
Marlies Vos is 2e met 53 punten.