30 augustus

Stijn Oost wint Populaire 28 augustus jl.

Voor velen is de vakantie weer voorbij en daarom werd afgelopen dinsdag 28 augustus de draad weer opgepakt bij de Hommes-Kunststof-Kozijnen Populaire-reeks. Ook clubfotograaf Fred was er weer bij en zorgde voor de foto's en een verslag. Bedankt Fred.

LET OP: De laatste 2 Populaires van dit seizoen op 4 en 11 september a.s. starten wij om 18.30 uur !!!

Na een maandje welverdiende vakantie werden dinsdagavond de populaires hervat. Op de startlijst stonden de namen van 33 renners zonder dames deze keer en dat was voor het eerst in dit seizoen. Sander Hummel daarentegen deed wel mee en hij debuteerde verdienstelijk door rondenlang mee te draaien in het peloton.

Over het koersverloop valt verder niet zo heel veel te melden. Niet dat het een saaie wedstrijd was, integendeel. Er werd enthousiast gekoerst, maar er was niemand in staat om een blijvend gat te slaan.
Klassementsleider Jesse Dijkstra deelde het eerste prikje uit met Ferenc Kaper, die zich dit seizoen behoorlijk heeft verbeterd. Na dit korte avontuur volgden nog vele andere pogingen. Soms in kleine groepjes, soms via een solo zoals die van René Mink van der Werf. Hij hield nog het langst stand, maar ook hij moest zich gewonnen geven.
Jesse Dijkstra probeerde het in de laatste ronde nog met een alles-of-niets poging, maar blies zichzelf op en kwam total-loss als laatste over de finish.
Een massasprint moest de beslissing brengen en daarin toonde Stijn Oost zich de snelste. Stijn, deze keer rijdend in een zwarte outfit, had ook al de tussensprint gewonnen, zodat hij met twee droge worsten naar huis terugkeerde.

De uitslag:
1 Stijn Oost, Emmer-Compascuum
2 René Mink van der Werf, Nieuw-Amsterdam
3 Jan Vos, Sleen
4 Wilfred Drenthen, Veenoord
5 Heinie Hommes, Ter Apel
6 Gerben de Sain, Sleen
7 Herman Fledderus, Exloo
8 René Boerhof, Stadskanaal
9 Harry Dijkstra, Stadskanaal
10 René de Vos, Emmen

Algemeen klassement
1 Jesse Dijkstra, 159 punten
2 Martijn van Deest, 112 punten
3 Herm Eising, 100 punten
4 Mats Bours, 98 punten
5 René Mink van der Werf, 78 punten

In september worden er nog 2 populaires gereden.