Jeff Vermeulen sprint naar zege op de Meerdijk.

Het seizoen loopt ten einde en afgelopen dinsdag werd de voorlaatste Populaire gereden.

Volgende week 11 september alweer de laatste wedstrijd met de prijsuitreiking.

Fred heeft weer een verslag met de bekende foto's gemaakt.

Jeff Vermeulen sprint naar zege op de Meerdijk

De voorlaatste wedstrijd van de populaires kwam op naam van Jeff Vermeulen. In de eindsprint nam hij zelfs nog tijd en ruimte om achterom te kijken wie er na hem zouden finishen. Welnu, dat was Herm Eising, die net iets sneller was dan Rutger Vos. Jan Vos sprintte ook weer mee in de voorste linies en werd 4e, vlak voor klassementsleider Jesse Dijkstra, die kan terugzien op een uitstekend gereden Omloop van de Veenkoloniën.
De korte broek kon er weer bij aan op de Meerdijk, waar 45 renners aan de start stonden. We zagen deze keer ook weer wat nieuwe gezichten: Marijn van der Vijver, Mattijs Wassenburg en Harald Guttink. Laatstgenoemde herinneren we ons nog goed uit zijn tijd bij WSV Emmen, toen hij onder de vleugels van Thijs Rondhuis goed presteerde bij de nieuwelingen en junioren. Hij had ontegenzeggelijk een zekere aanleg voor het klimwerk.
Op de Meerdijk bleek Harald nog steeds goed uit de voeten te kunnen. Hij deed volop mee in de schermutselingen, die de hele wedstrijd voortduurden, maar die uiteindelijk niets anders opleverden dan een massasprint. Mats Bours probeerde het in de slotfase nog met een solo, maar net als Jesse Dijkstra een week eerder, kwam hij leeggereden binnen, achter het peloton.

De laatste wedstrijd (met prijsuitreiking) is op dinsdag 11 september, aanvang 18.30 uur.

De uitslag:
1 Jeff Vermeulen, Exloo