Jesse Dijkstra eindwinnaar leiderstrui populaires.

Dinsdagavond is op de Meerdijk de laatste wedstrijd gereden van de populaires. Net zoals de laatste keren eindigde de koers in een massa-sprint, waarin Bjarne Hemme even zijn spierballen liet zien. Het was voor het eerst, dat Bjarne als winnaar van de populaires over de meet kwam. “Wat goed is, komt snel”, wordt er dan gezegd, maar dat is in het geval van Bjarne eigenlijk maar half waar. Goèd is hij zeker, maar in zijn ontwikkeling als wielrenner is hij elk jaar, beetje bij beetje, wat beter geworden. Waar die ontwikkeling eindigt zullen we moeten afwachten, maar voorlopig ziet het er prima uit.

Genoten hebben we ook van Iris Hoonakker, die voor het eerst deelnam aan de populaires. Zij heeft geen enkele wedstrijdervaring, maar aan alles was te zien, dat ze in potentie aanleg heeft voor het hardfietsen. Voor haar was het alleen jammer, dat er geen andere dames deelnamen. Maar het lijkt er op, dat we Iris in de toekomst nog wel vaker terug zullen zien op de Meerdijk.

Dat Jesse Dijkstra het eindklassement op zijn naam zou schrijven, stond al enkele weken vast. Hij had namelijk een dermate grote puntenvoorsprong opgebouwd, dat hij al onbereikbaar was geworden voor alle anderen. Tot halverwege juni was het een nek-aan-nek “gevecht” met Martijn van Deest, maar in de maand juli nam Jesse steeds meer afstand. Daarna hebben we Martijn niet meer gezien. Hij woont (en studeert) nu in Groningen. Herm Eising nam de tweede plaats van hem over en liet eveneens over alle wedstrijden de snelste ronde noteren. Op 15 mei schudde hij een rondetijd van 2:13,4 uit zijn mouwen en dat is goed voor een gemiddelde van 49,9 km per uur. Sander Iwema werd in dat snelheidsklassement tweede (2:14,4) en Rutger Vos derde (2:16,3).

De prijzen werden na afloop in de kantine uitgereikt door Jan Kalter en Astrid Dijkstra namens het bestuur. Jammer, dat Lieke Nooijen niet aanwezig kon zijn, want zij gaat de boeken in als eerste winnares van de leiderstrui bij de dames.
Heinie Hommes werd als truiensponsor in de bloemen gezet en ook slager Smit keerde met bloemen terug naar Stadskanaal vanwege de droge worsten die hij elke wedstrijd gratis ter beschikking stelde.
Na de nodige welgemeende dankwoorden (ook van de renners) mocht de conclusie zijn, dat de populaires in een behoefte voorzien. Ieder kan er aan de bak op zijn/haar eigen niveau en er wordt door de meeste deelnemers serieus gekoerst, maar wèl in een ontspannen sfeer.

Uitslag dinsdagavond:

8 Rutger Vos, 69
9 Wilfred Drenthen, 68
10 Thom Langen, 64

De eindstand bij de dames:
1 Lieke Nooijen, 74
2 Marlies Vos, 63