Succesvol ICW wedstrijd op de Meerdijk voor WSV.

Zondag is op de Meerdijk de 6e en voorlaatste wedstrijd gereden van de Noordelijke wielercompetitie. Zoals bekend is deze competitie bedoeld voor 18 jaar en jonger. Met in totaal 123 deelnemers waren de verschillende categorieën in Emmen redelijk tot goed bezet. Voor de WSV Emmen zijn er mooie resultaten geboekt. Hieronder het verslag van Fred met de fotoreportage.

Het was weer een waar genoegen om er bij te mogen zijn, want in dit soort wedstrijden kun je genieten van ongecompliceerde jeugdsport. Hier geen mensen, die moeilijk of ingewikkeld doen. Met simpele middelen en met weinig mankracht lijkt het allemaal vanzelf te lopen. Alleen het electronische rondenbord liet het afweten, zodat de heren Dijkstra en Olijve de ronden moesten aangeven met gebruikmaking van een rugnummer.
Arjan Freriks fungeerde als speaker en toen de nieuwelingen en junioren aan de start verschenen nam Anniek Zwiers zijn taak over. Anniek is één van die jongeren, die van alle markten thuis zijn.

Voor de renners van WSV Emmen was het een thuiswedstrijd, waardoor er logischerwijs nogal wat “blauwhemden” aan de start stonden. Het succesvolst waren Luco Bos, Sanne de Jonge en Jesse Dijkstra, die alle drie op de hoogste trede van het podium mochten plaats nemen.

Luco Bos (categorie 4) ging er vroeg in de wedstrijd in z’n uppie vandoor en liep steeds verder uit op het peloton. Aan de eindstreep had Luco een voorsprong opgebouwd van maar liefst anderhalve minuut. Sem Jalving maakte het feest voor WSV Emmen in deze categorie compleet door met een heel klein verschilletje de sprint om de 2e plaats te winnen van Karsten Kamp.
Voor Luco was het alweer zijn tweede zege in korte tijd, want op 2 september schreef hij ook al de NWC-wedstrijd in Hoogeveen op zijn naam. Dat gaat dus heel goed !! En als klap op de vuurpijl kreeg hij zijn medaille uitgereikt door zijn eigen zus, die ronde-miss was. Dat was zij al eens eerder en opnieuw deed zij dat weer prima.

Sanne de Jonge maakte het bij de vrouwelijke junioren en nieuwelingen af met een sprint, waarin ze duidelijk het snelst was. Thessa Langen zag haar stugge doorzetten beloond met de 5e plaats.

Jesse Dijkstra won door handig gebruik te maken van de overtalsituatie, die was ontstaan in de kopgroep. Naast Jesse waren ook zijn ploegmaats Thom Langen en Mats Bours present in deze kopgroep, die verder nog bestond uit de Fries Klaas Poortinga (Birdaard) en Bjarne Hemme, die in de slotfase naar de 2e plaats soleerde.

Deze eervolle positie werd ook ingenomen door jeugdrenster Dido Jalving, die vroeg in de ochtend in categorie 1 beslag legde op de zilveren medaille. Zij finishte achter winnares Myrthe Buurmeijer.

Omdat het ondoenlijk is, om van elke wedstrijd een verslag te maken, vermelden we hieronder alleen nog de belangrijkste resultaten:

Nieuwelingen en junioren

2 Juul Nagengast
3 Rick Doornbos
9 Mart Vos

De ontknoping van de Noordelijke wielercompetitie volgt zaterdag in Groningen. (Sportpark Corpus den Hoorn)