Mooie resultaten Wsv'ers bij ICW ASSEN.

Afgelopen zondag werd in Assen alweer de 10e ICW van dit cross seizoen  verreden. Onze clubfotograaf Fred was er ook bij en zag de Wsv Emmen deenemers heel goedpresteren. Hij maakte darvan een verslag en natuurlijk de foto's !! Bedankt Fred.

Successen voor WSV’ers in Assen

In Assen is zondag de 10e ICW-wedstrijd gereden voor veldrijders en mountainbikers. Het was voor het eerst, dat de “Alpencross” in de wijk Kloosterveen op het programma stond. De organisatie (MTB Assen) had een parcours uitgezet, waar de meeste deelnemers enthousiast over waren. Uitdagend, zoals dat tegenwoordig heet, vooral door een steile afdaling, die de nodige durf en stuurmanskunst vergde. Daar ontstonden af en toe echter ook wat “wachtrijen” omdat passeren op dat punt onmogelijk was.

Zes renners verdedigden de kleuren van WSV Emmen: Gerben de Sain, Mark Hessels, Gosé Feringa, Anniek Zwiers en de broers Brouwer, twee nieuwe leden uit Westerbork afkomstig van Meteoor Assen-Roden. Rose Kloese was er ook. Zij heeft een volgende stap gezet in haar carrière en rijdt dit jaar voor Doltcini-NM Transport, de junioren-opleidingstak van Doltcini-van Eyck Sport, een Belgisch UCI vrouwenteam. Rose rijdt in een ploeg met 7 junior-vrouwen, waarvan Julie De Wilde de grootste bekendheid geniet, dit ondanks het feit dat ze nog maar één volledig seizoen heeft gefietst.

Terug naar Assen, waar de veldrijders om half één van start gingen. De heren voorop met Bart Barkhuis als onbetwiste leider. Maar de show werd gestolen door junior Tibor del Grosso, die alle “grote jongens” de loef afstak. Het getalenteerde vlieggewicht uit Eelde danste over het parcours en was zichtbaar in zijn element.
Gerben de Sain ging van start als klassementsleider, maar die positie raakte hij kwijt aan Daniel Elzinga. Gerben heeft wel de meeste punten verzameld, maar voor het eindklassement gelden alleen de 8 beste resultaten. Die regel pakt uit in zijn nadeel. Zondag kan hij in Norg alsnog de puntjes op de i zetten, want dan wordt de finale gereden. In Assen finishte Gerben als 5e, vlak achter Mark Hessels die (weer) uitstekend presteerde ondanks een wat onwillige rug. Gosé Feringa kwam binnen als 16e en kon daarmee eigenlijk best tevreden zijn.

Jordy Brouwer hoefde de wedstrijd alleen maar uit te rijden om zich winnaar te kunnen noemen bij de nieuwelingen. Dat was geen probleem. Danielle Quint won bij de junior-vrouwen vóór Rose Kloese (2e) en Anniek Zwiers (3e) en Isa Looienga pakte de zege bij de nieuwelingen-meisjes.

Dennis Brouwer was de enige WSV’er die aantrad bij de mountainbikers. Na rijp beraad (waardoor de huldigingen lang op zich lieten wachten) werd hij door de jury aangewezen als winnaar bij de junioren.