WSV Emmen

Mountainbiken

IK WIL GAAN MOUNTAINBIKEN

Leuk dat je het plan hebt opgevat om te gaan mountainbiken bij WSV Emmen. Onze vereniging heeft een prachtige en goed verlichte wielerbaan en mountainbikeparcours op Sportpark “de Meerdijk” waar ook onze kantine staat. Adres/plattegrond Wielerbaan klik hier.

De disciplines welke bij ons getraind worden zijn:

 mountainbiken
 wegwielrennen
 veldrijden
 handbiken

Op dit moment biedt WSV Emmen alleen mountainbiketrainingen aan voor de Jeugd van 7 t/m 14 jaar. Vanaf 2019 is het de bedoeling om ook mountainbike trainingen voor kinderen van 5 en 6 jaar en voor de jeugd van 15 t/m 18 jaar aan te bieden.

JEUGD:
Je hoort bij de jeugd vanaf het jaar dat je 7 jaar wordt tot en met het jaar dat je 14 jaar wordt. Ben je 8 jaar dan rijd je in categorie 1, ben je 9 dan rijd je in categorie 2 enz. Er wordt in verschillende groepen getraind, ingedeeld naar niveau. De trainingen vinden jaarrond plaats op het MTB parcours op de Meerdijk, daarnaast zullen we af en toe naar andere locaties gaan. Gedurende het hele jaar worden regionale wedstrijden en toertochten georganiseerd. Leden zijn vrij of ze hieraan willen deelnemen of niet. Heel belangrijk vinden wij ook dat de kinderen doorzettingsvermogen, inzet en passie krijgen en veel plezier hebben in/voor deze mooie sport.

PARCOURS:
Ons verlichte parcours is te vinden op sportpark Meerdijk en wordt nu met name gebruikt voor de veldrijtrainingen en wedstrijden. Het huidige veldrijparcours zal ook geschikt worden gemaakt om jaarrond MTB trainingen aan te bieden, naar verwachting zal dit najaar nog worden gestart met het aanleggen van jumps, rockgardens, drops, etc. Kortom een uitdagend parcours gericht op het mountainbiken. Het huidige parcours zal uiteraard ook geschikt blijven voor het veldrijden.

Trainingsavonden jeugd: dinsdag- en donderdagavond van 18.00 t/m 19.00 uur.

Trainers: Mike Wennink en Jeroen de Geus

Lijkt het je dus leuk om te gaan mountainbiken, kom dan gerust een paar keer meetrainen om te zien of het wat voor je is. Neem contact met het Jeugdsecretariaat - jeugdsecretariaat@wsvemmen.nl desbetreffende persoon kan je nog meer informatie geven. Daarbij kun je ook een afspraak maken om mee te gaan trainen. Je bent van harte welkom !!!