Winst voor de Haan en Steverink in Diphoorn.

Voorafgaand aan de jeugdwedstrijden in het kader van de Wsv Emmen Wildlands Jeugdmeerdaagse, werden er 's morgens in Diphoorn nog 2 wedstrijden verreden.

Bij de Sportklasse/Masters 40+ werd Paul de Haan winnaar en bij de Amateurs Dennis Steverink. Mooi dat clubfotograaf Fred er weer voor u bij was !!! Daarom hieronder het wedstrijdverslag en de foto's. Bedankt Fred.

Dwars deur Diphoorn

In het anders nogal stille Diphoorn was het op Hemelvaartsdag nog lang onrustig, want het dorpje beleefde die dag een ware invasie van wielrenners. ’s Middags reden de jeugdrenners er een etappe in het kader van de Jeugdmeerdaagse en ’s morgens was er eerst startgelegenheid voor de Sportklasse/Masters en daarna voor de Amateurs.
Dat zijn precies de categorieën waar meer wedstrijden voor moeten komen. Althans, dat is een geluid dat vanuit diverse kanten regelmatig te horen is. Uit de opkomst in Diphoorn kon echter onmogelijk de conclusie worden getrokken, dat er van rennerskant zo’n enorme behoefte aan is. Met slechts 16 amateurs aan de start kan men moeilijk spreken van een organisatie-waardige wedstrijd.
In de sportklasse was de opkomst gelukkig wat groter, want in die categorie vertrokken 31 renners, waaronder de “plaatselijke favorieten” Goos Beukema en Jan Vos.
Jan heeft zijn rol uitstekend ingevuld, maar voor Goos verliep de wedstrijd allerminst naar wens. Hij moest helaas al vrij snel afhaken en terwijl de finale nog moest beginnen, stond Goos in zijn “burgerkloffie” alweer aan de kant om toe te kijken naar de verrichtingen van zijn ploegmaats, die gelukkig allemaal in koers bleven.
Jan Vos excelleerde deze keer met een plekje in de kopgroep (10 renners). Lange tijd leek het erop, dat ook Bennie Gosink zich in die kopgroep zou kunnen handhaven, maar uiteindelijk viel hij toch terug naar de tweede groep met daarin o.a. zijn plaatsgenoot Bert Assen en Wilfred Drenthen. In de derde groep finishten Wiebe van der Schaaf en Herman Luimes. Arjan de Jonge reed praktisch de hele koers in z’n uppie, maar opgeven ….. ho maar, dat doen we niet hè. En dus kwam Arjan als 29e in de uitslag.
Winnaar werd een oude bekende in de persoon van Paul de Haan. Op het moment, dat er renners zouden worden gedubbeld, verliet hij de kopgroep in de hoop, dat er versterking zou komen. Maar dat gebeurde niet, het gat werd zelfs groter en zodoende zat er voor Paul niets anders op, dat alleen door te rijden. Hierna probeerde Gert Bosman uit Wijhe alsnog om de schade te herstellen, maar hij had al veel werk verricht in de kopgroep en zakte weer terug. Ondertussen reed De Haan stevig door in een soepele stijl , maar volgens Paul zelf was dat slechts schijn. En om alle verwachtingen meteen maar de kop in te drukken: “Ik ga absoluut geen wedstrijden meer rijden”.
René Mink van der Werf won de spannende sprint om de 2e plaats vóór Ronald Blei. Jan Vos werd als laatste van de kopgroep geklasseerd en werd dus 10e. Wilfred Drenthen was het rapst van de tweede groep en werd daarmee 11e. De denkbeeldige pechprijs was voor Dick Post, die lek reed in de kopgroep.

Amateurs
Bij de amateurs moesten Martijn van Deest en Mats Bours al vroeg in de wedstrijd lossen. Samen met Paul Veldhuis (Ureterp) reden ze hun ronden in een tamelijk uitzichtloze positie. Maar stug doorzetten werd beloond. In de finale kwamen veel renners die eerst in het uiteengevallen peloton reden, in de problemen en zij vormden een dankbare prooi voor Martijn en Mats.
Het peloton was toen al behoorlijk uitgedund. Vooraan vijf renners: Jesse Dijkstra, Cor van Leeuwen, Arjan Elferink, Dennis Steverink en Arjen Mulder, die alsnog moest lossen. Daarachter reden Bram Koeweiden, Berend Slagter, Martijn Ettema en Herm Eising. Herm viel terug en reed in het gezelschap van Mischa Groen verder, totdat hij ook door de Assenaar uit het wiel werd gereden. Alleen verder ? Nee, de reddingsboei kwam van het achteropkomende duo René Stolwijk en Bernd Talen. Niet alleen Herm werd door dit tweetal bijgehaald, maar ook Mischa Groen, zodat er een kwartet gevormd kon worden. Daar achter volgden Martijn van Deest en Mats Bours, die zich hadden ontdaan van Paul Veldhuis. Zij roken bloed en maakten nu jacht op het viertal met Herm Eising. Met succes !
Vooraan moest Jesse Dijkstra het opnemen tegen drie bijzonder ervaren coureurs. Onbegonnen werk, maar niettemin weer een prima prestatie van Jesse. Het was Dennis Steverink, die over de snelste benen bleek te beschikken in deze - door de wind - lastige koers. Cor van Leeuwen werd tweede en Arjan Elferink derde. Herm Eising beleefde nog even een fijn moment door voor het oog van zijn vader de sprint om de 8e plaats te winnen.

De volledige uitslagen:

15 Paul Veldhuis, Ureterp
16 Arjen Mulder, Stadskanaal

Arjen kwam als 8e binnen. Waarom hij
als 16e is geklasseerd, is (mij) onbekend.

Volg @WSVEmmenAmateur op twitter