Geslaagde Eierrace op de Meerdijk !

Traditioneel vindt op Tweede Paasdag de Eierrace plaats op de Meerdijk. Om 10. 00 uur 's morgens beten de Master 40+, 50+ en 60+ de spits af. In de middag volgden dan de wedstrijden voor alle jeugdcategorieën.

We danken alle vrijwilligers op en rond de baan en in de kantine voor hun ondersteuning. Lydia bedankt voor jouw heerlijke zelfgebakken "kuchen" .

Ook clubfotograaf Fred was erbij en maakte een verslag en 3 mooie reportages. Van Anniek kregen we ook een mooie reportage binnen. Dank aan allebei !!

Eierrace

De traditionele Eierrace op paasmaandag verliep onder redelijk goede weersomstandigheden. Het was wel wat frisjes, maar de voorspelde regen bleef gelukkig grotendeels achterwege.
De lange wedstrijddag begon ‘s morgens met een koers voor masters met 31 deelnemers.
Het werd een levendige wedstrijd, die wel duidelijk aan het licht bracht, dat sommigen nog flink moeten bijtrainen.
Er was een verrassende hoofdrol weggelegd voor Guus Thijssen, die al vroeg een ontsnapping op touw zette met Gert Mulderij, Bram Kempkens (Haren) en Ralph Greupink (in 1980 één van de vier nieuwelingen, die voor WSV Emmen de nationale clubtitel in de wacht sleepte). Van dit kwartet bleek Kempkens zijn krachten ietwat te hebben overschat, want hij haakte af op de bult aan de achterzijde van het parcours. Vanuit het jagende peloton maakten vijf renners de oversteek naar de kopgroep, die ook wel wat versterking kon gebruiken. Het waren Peter de Weert, Wilfred Drenthen, Dick Post, Edwin Driessen en later Dick Kinket, die aansluiting kregen.
In de eindsprint bleek Peter de Weert het rapst. Wilfred Drenthen kwam net iets tekort voor een plaatsje op het podium. Hij werd 4e. Guus Thijssen eindigde knap als 7e en ook Seine Zandbergen veroverde nog juist een plaatsje bij de beste tien. Clubvoorzitter Jan Kalter reikte de prijzen uit tijdens de huldiging.

‘s Middags was het de beurt aan de jeugd. Als aanvangstijdstip was op de diverse websites 13.00 uur aangekondigd, maar dat bleek in de praktijk niet zo te zijn, waardoor ondergetekende het eerste half uur heeft gemist. Geen foto’s derhalve van categorie 1. Jammer, want graag hadden we met name de 2e plaats van Dido Jalving in die categorie voor u vastgelegd.
In categorie 4 leverde Luco Bos een puike prestatie, te meer omdat hij het helemaal in zijn eentje moest opknappen. Hij werd 4e en mocht als derde jongen plaats nemen op het podium, waarbij de prijzen toevalligerwijs werden uitgereikt door zijn jongere zus. Zij deed met een bravoure, alsof ze dat al jaren doet.
Méér WSV’ers hebben we deze keer helaas niet gezien op het podium, maar de Eierrace kreeg desondanks wel weer een prachtige winnaarslijst met de namen van Mirthe Buurmeijer (cat. 1), Adne Cappon (cat. 2), Maureen Abma (cat. 3), Finn Hiemstra (cat. 4), Jelle Weierink (cat. 5), Thom van der Werff (cat. 6) en Björn Koster (cat. 7). Björn maakte met zijn sprintzege de cirkel rond, want in 2012 debuteerde hij in categorie 1 en won toen - naast vele andere wedstrijden - meteen ook de Eierrace. Rosan Dekker (nu met enkele andere nieuwelingen-meisjes even aanwezig als toeschouwer) werd toen 2e.
Erg spannend wilde het overigens niet worden in categorie 7. Er werd meer gekeken dan gekoerst. Niet zelden nam het peloton de gehele breedte van de weg in beslag, omdat het weer eens stil viel. Alles wees in de richting van een massasprint en zo’n massasprint brengt altijd risico’s met zich mee.
De mensen van de EHBO hadden de hele dag weinig te doen gehad. Maar in de allerlaatste bocht van de allerlaatste ronde gebeurde het: Chris Offerein ging onderuit en nam Tim Freriks mee in zijn val. Tim kwam er met flink wat schaafwonden nog redelijk goed van af, maar Chris belandde in het ziekenhuis. Voor zover bekend had hij flink wat schade opgelopen aan zijn kaak en gebit. Laten we hopen, dat het weer helemaal goed gaat komen met hem.
Zo kwam er toch nog een wat onbevredigend einde aan een verder sportief en gezellig verlopen dag.

Vermeld moet nog worden, dat de voorrij-auto beschikbaar is gesteld door Century Autogroep aan de Nijbracht in Emmen !

Volg @WSVEmmenAmateur op twitter