Dames-junioren Team Drenthe in Healthy Ageing Tour !!

Afgelopen vrijdag ging voor de Junioren-dames de Healthy Ageing Tour van start !! Bij deze 3-daagse etappe koers bundelen de de juniorendames van verschillende Drentse wielerverenigingen de krachten en komen als één Team Drenthe aan de start !! Namens Wsv Emmen doet Marlies Vos mee.

In onderstaand verslag van Fred, leest u wat voor mooie prestatie Marlies tijdens deze 1e etappe neerzette. Tevens is er weer een prachtige foto reportage !!

Schitterend optreden junioren Team Drenthe

Na een verblijf van zes lange dagen in het ziekenhuis wil een mens wel eens even zijn zinnen verzetten en dus togen we vrijdag naar Musselkanaal, waar de onvolprezen organisatie van Thijs Rondhuis de tenten had opgeslagen voor de internationale Healthy Ageing Tour (HAT).

Een topdag voor het vrouwenwielrennen met ’s morgens de junior-vrouwen, die hun openingsetappe reden en ’s middags de vrouwen. In beide groepen kwam Team Drenthe aan de start. Bij de junioren bestond het team uit “onze eigen” Marlies Vos, Daphne Kreulen, Iris Schultinga en Berit Huiting. ’s Middags waren dat Floor Weerink, Mareille Meijering, Mathea Neijmeijer, Anneke Dijkstra en Nicole Clerx. Marthe Roose was er niet meer bij na de eerste etappe op Borkum. Ook Yvet Schoonewille, rijdend voor NWV Groningen, haalde toen de eindstreep niet. Zij was nu “in burger” aanwezig als supporter in Musselkanaal.

De juniorenwedstrijd telt mee voor de Nations Cup, waarvan het op termijn de bedoeling is, dat er nationale ploegen aan deelnemen. Die waren er voor een groot deel nu ook al: Denemarken, Frankrijk, Litouwen, Noorwegen, Groot Brittannië, USA, Zweden, Duitsland, Wit-Rusland, België, Slowakije, Oezbekistan, Polen en Frankrijk. Van de grote wielerlanden ontbrak alleen Italië. Erg jammer.
De rest van het peloton bestond uit regionale teams en clubploegen met daarbij o.a. Lieke Nooijen in het shirt van WV Schijndel en Rose Kloese, rijdend voor de Belgische formatie Doltcini-NM Transport.

Een ijzersterk deelnemersveld dus en dan is het des te mooier om vast te kunnen stellen, dat “onze meiden” heel goed kunnen meekomen. In de eerste groep van deze waaieretappe finishten Lieke Nooijen (37e), Rose Kloese (39e) en namens Team Drenthe Berit Huiting (11e), Daphne Kreulen (16e) en anti-sprintster Marlies Vos (knap 28e). Iris Schultinga kwam binnen in de 2e groep (79e), maar ook zij reed een goede wedstrijd op dit slagveld. Door deze resultaten eindigde Drenthe zelfs als 2e (!!!) in het ploegenklassement.

Ilse Grit uit Zwolle werd in dit internationale geweld uiteindelijk de best geklasseerde Nederlandse renster (7e), maar de eindsprint ging overduidelijk naar de Amerikaanse Megan Jastrab, die eerder al de Trofeo Alfredo Binda in Italië op haar naam had geschreven en die op 31 maart als tweede was geëindigd in Gent-Wevelgem achter vluchtster Elynor Backstedt, die in Musselkanaal tweede werd.
Het huldigingspodium, steeds onderbroken door de ploegenvoorstelling van de vrouwen, werd bijna geheel in beslag genomen door de Amerikaanse, die alle truien veroverde, behalve de oranje trui voor de tussensprints. Deze trui kwam om de schouders van de Duitse Lea Waldhoff, vorige week nog winnares van de Frühjahrspreis in Börger. De prijs voor de strijdlust ging naar Silke Smulders, een ploegmaatje van Lieke Nooijen.

Al met al een prachtig begin van deze Healthy Ageing Tour voor junior-vrouwen.