1 mei

Foto's + verslag Autorijschool Marco Populaire 30 april.

Foto's + verslag Autorijschool Marco Populaire 30 april.

Dinsdagavond werd er weer een trainingsrit verreden op de Meerdijk. Clubfotograaf Fred was erbij en maakte een verslag van de wedstrijd met daarbij een mooie fotoreportage !!

Bedankt Fred voor je bijdrage.  

Bennie Gosink handhaaft positie als leider populaires

Precies 50 renners deden mee aan de 4e etappe uit de reeks populaires op de Meerdijk. Een mooi aantal met vele “vaste klanten”, aangevuld met renners, die we hier niet zo vaak in actie zien. Zoals Peter Merx (onlangs 2e in de Koningsronde van Beilen), Thijs Willem van der Vegt (Assen), Chiel Breukelman, nieuweling Maarten Hamminga uit Annen (in het shirt van KWC) en Aleksander Pors uit Ter Apel. Hij zal ongetwijfeld een naaste familielid zijn van Rick Pors, die we al langer kennen. Ook onze medaille-verzamelaar Sander Hummel stond aan de start, in het oranje van de nationale selectie.

De aanwezigheid van Peter Merx in het peloton was merkbaar. Onder zijn impulsen werd er direct een hoog tempo gehanteerd, waardoor we al snel de eerste achterblijvers konden noteren. Vooraan wisselden de groepjes vluchters elkaar af. Eerst zagen we een trio met Iwan Schut, Rick Pors en Pim van den Berg. Een groep met Matthijs Varweg, René Boerhof, Bennie Gosink, Jesse Dijkstra en Thijs Willem van der Vegt, Martijn de Jonge, Chiel Breukelman en (natuurlijk) Peter Merx ging in de achtervolging. Vijf renners bleven daarvan over, waarna het hele peloton terugkwam.
Nieuwe pogingen volgden. Eerst Peter Merx met Thom Langen, achtervolgd door Rick Pors en Matthijs Varweg, Jesse Dijkstra en Iwan Schut. Daarna Peter Merx met Martijn de Jonge.

Zo ging het maar door, totdat Tijmen Eising zich ermee bemoeide. Tijmen is weer aan de beterende hand na een periode van ziekte en meldde zich nu vooraan bij Peter Merx. Dit duo ontwikkelde een dermate hoog tempo, dat niemand erin slaagde om nog aan te haken. Justin Kloese probeerde het nog, maar kreeg een terugval op de Angelsloërdijk. Daarna was het snel bekeken. Het peloton legde zich neer bij de suprematie van de beide elite-renners, die steeds verder uitliepen.

De eindsprint was voor Peter Merx, die echter niet in de uitslag kwam vanwege een niet werkende transponder. Achter het tweetal koplopers finishte Iwan Schut, die uitpakte met een mooie, lange solo. Even later kwam ook Thom Langen in z’n eentje over de meet. Knap gereden !
Daarna was het woord aan de snelle mannen in het peloton. Justin Kloese haalde het, na een close-finish met Herm Eising. Justin kwam overigens niet in de uitslag, omdat hij (net als Joost Freriks) pas na 9 ronden in de wedstrijd was “gestapt”. Ook Iwan Schut werd niet geklasseerd vanwege ………
Enfin, U raadt zelf wel, waarom.
Bennie Gosink bleef leider in het algemeen klassement. Hij was in de eindsprint net iets sneller dan Jesse Dijkstra, zijn naaste “concurrent”. Opvallend deze keer waren de snelle benen van Bas Hansler, die we normaal gesproken altijd wat verderop in de uitslag aantreffen.

De uitslag:
1 Tijmen Eising, Emmen
2 Thom Langen, Nieuw-Dordrecht
3 Herm Eising, Emmen
4 Bennie Gosink, Coevorden
5 Jesse Dijkstra, Stadskanaal
6 Bas Hansler, Emmen
7 Joeri Fledderus, Nieuw-Amsterdam
8 René Boerhof, Stadskanaal
9 Thijs Willem van der Vegt, Assen
10 Herman Luimes, Erica
11 Heinie Hommes, Ter Apel
12 Arend Mulder, Ter Apel
13 Bert Assen, Coevorden
14 Marco Tuinenburg, Emmen
15 Pim van den Berg, Nieuw-Schoonebeek
16 John Schepers, Schoonebeek
17 Maarten Hamminga, Annen
18 Alexsander Pors, Ter Apel
19 Matthijs Kieft, Emmen
20 Jan Vos, Sleen

Algemeen klassement:
1 Bennie Gosink, 48
2 Jesse Dijkstra, 43
3 Herm Eising, 39
4 Justin Kloese, 31
5 Tijmen Eising, 30


 

Reageer op dit bericht

Volg @wsvemmen op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso