Foto's en verslag Populaire 7 mei jl.

De weergoden waren ons gisteren nog goed gezind en zo stond er weer een mooie groep renners- en rensters aan de start van de 5e Autorijschool Marco Populaire van dit seizoen.

Gelukkig was Fred ook weer aanwezig voor de foto's en om een mooi wedstrijdverslag te maken voor ons. Bedankt Fred !!!!!

Tijmen Eising soleert naar overwinning op de Meerdijk

Dreigende Hollandse luchten hingen dinsdagavond boven de Meerdijk, toen 38 deelnemers van start gingen voor de 5e wedstrijd van de populaires. Maar het bleef nagenoeg droog en dus kon er volop gekoerst worden.
Zoals gebruikelijk was Iwan Schut weer erg actief en hij was het ook, die de eerste vlucht op touw probeerde te zetten. Hij vond bondgenoten in Thom Langen, Bennie Gosink en Arjen van Putten. Maar als Bennie gaat, ontstaat er vanzelfsprekend reactie en dat was ook deze keer het geval.
Een nieuw groepje, met o.a. Rose Kloese, kwam ook niet ver en toen besloten de beide elite-renners in het deelnemersveld hun krachten te bundelen. Deze ontsnapping (Tijmen Eising en Iwan Schut) leek kansrijk, maar het peloton onder aanvoering van Justin Kloese bood heftig verzet. Na een stevige jacht volgde een hergroepering.
Lang bleef het niet stil, want drie nieuwe kandidaten meldden zich aan het front: Martijn de Jonge, Rick Pors en Richard Bultema uit Winschoten. Een kwartet met Marco Tuinenburg (prima gereden !), Bert Assen, Iwan Schut en Bennie Gosink probeerde aansluiting te vinden. Opnieuw volgde een hergroepering.
Toen begon de Tijmen Eising-show. Zonder zichtbare inspanning nam hij in een tijdsbestek van nauwelijks één ronde een enorme voorsprong. Tijmen keek nog even of er versterking op komst was, maar kennelijk voelde niemand zich geroepen om mee te gaan in zijn tempo. Terwijl Tijmen in zijn eigen ritme zijn rondjes over de Meerdijk draaide, reed het peloton op de achtergrond zijn eigen wedstrijd. Met uiteindelijk Iwan Schut en Arjen van Putten in de hoofdrollen. Iwan wist uit de greep van het peloton te blijven en finishte zodoende als 2e op respectabele afstand van Tijmen Eising. Arjen van Putten werd gegrepen door de voorbodes van het peloton, maar wist nog wel zijn 3e plaats veilig te stellen. Knap werk van de man, die zijn vroegere woonplaats Geesbrug heeft verruild voor Emmen.
In de strijd om de leiderstrui liep Jesse Dijkstra twee puntjes in op Bennie Gosink. Maar ook de broers Eising en Justin Kloese deden goede zaken, zodat de spanning bovenin weer wat is toegenomen !

De uitslag:
1 Tijmen Eising, Emmen