7 juni

Verslag en foto's Populaire 4 juni jl.

Verslag en foto's Populaire 4 juni jl.

Op dindag 4 juni jl.  werd weer een "Rijschool-Marco-Populaire" verreden op onze wielerbaan. Dit keer gewonnen door René Boerhof. Hoe dat tot stand kwam leest u in onderstaand verslag, geschreven door clubfotograaf Fred waarbij hij natuurlijk ook voor de fotoreportage zorgde !!

Dank je wel Fred ! 


Het is elke week een klein feestje om naar de populaires te mogen ykijken. Iedereen koerst er voor het lieve vaderland weg zonder ook maar enige stress en met veel plezier. De onderlinge sfeer is altijd erg ontspannen en er staat niets anders op het spel dan de eer met de bijbehorende trui.
En een droge worst natuurlijk, die deze keer in het bezit kwam van Chiel Breukelman.

Vaak ook gebeuren er dingen, die je niet direct verwacht. Wie had nou gedacht, dat René Boerhof als winnaar over de streep zou komen ? Okee, René is een keer Nederlands kampioen geworden bij de docenten, maar een winnaarstype is hij bepaald niet. Hij is (te) laat begonnen ook, nadat hij eerst jaren had gevoetbald. Maar een fanatiekeling is hij wel en dat leidde deze keer - voor de ogen van zijn ouders - tot succes. Tot zijn eigen verbazing en met dank aan Gert de Veen, die hem flink had geholpen.
Gert was de tweede man in de kopgroep, waarin verder ook Marco Tuinenburg nog uitstekend meemarcheerde. Drie mannen dus met een hoge gunfactor en dat is misschien ook wel de reden, dat ze op een bepaald moment de zegen meekregen van het peloton.
Maar voordat de drie voorop kwamen, was er al veel gebeurd. Bjarne Hemme en Arjen van Putten waren de eersten die het even probeerden. Daarna ging Arjen van Putten alleen, maar er volgde een snelle reactie van met name Thom Langen en Jesse Dijkstra.
Na een half uur koers probeerde Arjen van Putten het opnieuw. Hij nam in zijn eentje een flinke voorsprong, die hij een aantal ronden wist vast te houden. Maar toen we op de Angelsloërberg ineens de oranje helm van Dennis Brouwer als eerste boven zagen komen, wisten we genoeg: Arjen was weer tot de orde geroepen.
Jesse Dijkstra was de volgende die het probeerde. Een groepje achtervolgers met Wilfred Drenthen, Arjen van Putten, Thom Langen, René Mink v.d. Werf, Herm Eising, Marco Tuinenburg en Rutger Vos sloot aan. Waarschijnlijk was die groep nu te groot om mee dóór te gaan.
Er volgde een hergroepering met Marco Tuinenburg en René Boerhof als nieuwe vluchters. Gert de Veen en Gerben de Sain sloten aan, waarna laatstgenoemde terugzakte in het peloton. (Dat krijg je als je op vakantie gaat, Gerben !).
De drie werkten uitstekend samen en toen kon er gesprint worden om de eerste plaats. Met als resultaat een zege voor de totaal verblufte René Boerhof. “Heb ik gewonnen ? Ik dacht, dat er nog renners vóór ons zaten.”
Leuk, die populaires.

Uitslag:
1 Rene Boerhof, Stadskanaal
2 Gert de Veen, Zuidbroek
3 Marco Tuinenburg, Emmen
4 Jesse Dijkstra, Stadskanaal
5 Rutger Vos, Exloo
6 Herm Eising, Emmen
7 Joost Freriks, Emmen
8 Arjen van Putten, Emmen
9 René Mink van der Werf, Nw. Amsterdam
10 Wilfred Drenthen, Veenoord
11 Bas Hansler, Emmen
12 Bert Assen, Coevorden
13 Thom Langen, Nw. Dordrecht
14 Mart Vos, Aalden
15 Marlies Vos, Aalden
16 Bjarne Hemme, Erica
17 Sanne de Jonge, Emmen
18 Jan Vos, Sleen
19 Rose Kloese, Emmen
20 Mark Hessels, Emmen

Alg. klassement
1 Jesse Dijkstra, 97
2 Bennie Gosink, 81
3 Herm Eising, 76
4 Justin Kloese, 75
5 Arjen van Putten, 65

Dames
1 Marlies Vos, 54
2 Rose Kloese, 37
3 Laurel ter Braak, 33

Let op !
Volgende week geen populaires vanwege het Districtskampioenschap op Pinkstermaandag.


 

Reageer op dit bericht

Volg @wsvemmen op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso