Uitslag

Foto's

Geplaatst in

8 juli

Lieke wint rose trui in Rijswijk.

Lieke wint rose trui in Rijswijk.

In het weekend van 4 juli vond de eerste Jeugd Meerdaagse in Rijswijk plaats. Lieke wist in categorie 5 de rose trui te winnen. Sanne werd in deze categorie tweede. Esmée werd in categorie 1 tweede.

Esmée verteld hieronder over het weekend:

Vrijdag, zaterdag en zondag heb ik de jeugdmeerdaagse in Rijswijk gereden bij de WV de Spartaan. We begonnen vrijdag om 6 uur ’s avonds met een proloog van 500 meter. Zaterdag criterium + tijdrit en zondag nog een criterium. Voor de WSV deden er 8 renners mee (Bart, Esmée, Diederick, Anniek, Sanne, Rose, Lieke en Isolde). Toen ik vrijdag vakantie kreeg om 12 uur ben ik met papa naar Rijswijk gereden. We waren mooi op tijd. Nadat het parcours was afgezet zijn we met z’n allen gaan inrijden. Het was een mooie brede weg met wind in de rug en op het eind een grote bocht en daarna een stuk terug. Hierin ben ik 2e geworden. Doordat ze hier een apart klassement hebben voor de jongens en meisjes kreeg ik een dagmedaille en de roze trui. Daarna zijn we naar ons hotel in Leiden gegaan en een aantal naar de camping. Na het eten direct slapen want de volgende dag om 9 uur moest ik alweer starten. Het criterium was op de wielerbaan van de Spartaan. Ik kon mooi bij het kopgroepje blijven en op het eind ben ik 5e geworden. Daar was ik best tevreden mee. Het regende zaterdag erg veel dus wachten in de kantine en “loomen” met de andere kinderen en af en toe kijken naar de andere renners van de WSV. In de middag hadden wij dus nog een tijrit van een rondje over de wielerbaan (1450 meter). Dit ging super want hierin ben ik 1e geworden en heb toen de roze trui weer teruggewonnen. We waren gelukkig vroeg in het hotel terug en hebben lekker gezwommen en gespeeld. Na het eten wou ik nog een stukje voetbal kijken maar was te moe en ben toen gaan slapen. De laatste dag hadden wij nog een criterium. Ik had het vanaf ronde 1 al een beetje moeilijk om bij de kopgroep te blijven. Hierin ben ik 6e geworden. Helaas ben ik hierin mijn roze trui kwijtgeraakt. Uiteindelijk ben ik tweede in het algemeen klassement geworden en ben ik dik tevreden. Ik heb weer veel geleerd en vond het een heel gezellig weekend met alle WSV-ers. De anderen hebben ook allemaal goed gereden. We hebben een aantal dagmedailles,bekers en roze truien gewonnen. Sanne heeft in de roze trui gereden, en Lieke heeft het meisjes klassement in Cat.5 gewonnen met de eind roze trui.
Hieronder de einduitslagen van de WSV-ers

Algemeen klassement Jongens:             

cat 1: Bart 7e                                                                                                                                                             cat 3: Diederick 4e

Algemeen klassement meisjes:

cat 1: Esmée 2e
cat 4: Anniek 5e
cat 5: Lieke 1e
cat 5: Sanne 2e
cat 5: Rose 6e
cat 5: Isolde 10e

Rose verteld hieronder een mooie samenvatting van haar weekend:

4,5 en 6 juli reden Esmee, Bart, Diederick, Anniek, Isolde, Sanne, Lieke en ik de jeugdmeerdaagse in Rijswijk.
4 juli hadden we de proloog van 500 meter. Het was alleen maar een stuk rechtdoor, keren en dan weer een stuk rechtdoor.
Mijn start ging niet zo goed want toen de meneer start zei bleef ik nog 2 seconden staan.
Ik was niet tevreden met mijn tijd. En ik werd 25e. De andere wsvers hadden het wel heel goed gedaan.
Esmee werd 2e, Bart werd 11e, Diederick werd 8e, Anniek werd ook 8e, Isolde werd 23e, Sanne werd 2e en Lieke werd 1e.
Toen hadden Esmee en Lieke al een roze trui.

Zaterdag ochtend hadden we een criterium op de baan.
Ik vond het een mooi rondje met veel bochten een klein bultje en een lange/brede finishstraat.
Ze gingen starten op klassement volgorde. Ik mocht pas als 25e oprijden.
Ik ging achter Lieke op de tweede rij starten. Met de start kreeg ik mijn klik er goed in en schoof ik gelijk naar de 5e plek.
Halverwege de wedstrijd werd er gedemarreerd en waren er 4 jongens weg. Het lukte me niet om er naar toe te rijden.
De hele wedstrijd had ik goed voorin gereden en heel veel gaten dichtgereden.
We moesten ook nog 3 keer sprinten voor de groene trui. 1 keer zaten Lieke en ik mooi voorin en sprintten we samen weg voor de 5e en 6e plek.
In de laatste ronde zat ik heel goed alleen Sanne kwam links met een hele trein me voorbij en werd ik helemaal ingesloten.
Uiteindelijk nog wel een beetje mee kunnen sprinten totdat ik net voor de streep weer werd ingesloten en op een millimeter na net niet viel.
Daar schrok ik enorm van. Ik werd 18e hier was ik al meer tevreden mee dan met de proloog. Ik stond nu 20e in het algemeen klassement en nog steeds 9e meisje.
Esmee werd 5e en was haar roze trui weer kwijt, Bart werd 10e, Diederick weer 8e, Anniek ook weer 8e , Isolde 28e, Sanne werd 5e en had de roze trui nu en Lieke werd 8e.

Categorie 1 tot en met categorie 4 had die middag nog een tijdrit.
De tijdrit was 1.450 meter lang.
Esmee werd 1e en had haar roze trui weer, Bart werd 10e, Diederick 8e en Anniek werd 7e.

Zondag had cat 5 tot en met cat 7 de tijdrit van 3500 meter.
Het ging op omgekeerde klassement volgorde dus ik moest als 10e starten.
Dit keer ging ik wel goed weg en toen ik binnenkwam had ik ook een beter gevoel over mijn tijdrit.
ik had de 1e tijd toen ik binnen kwam. Daar was ik heel blij mee.
Uiteindelijk werd ik 8e en had ik een mooie medaille.
Isolde werd 15e Sanne werd 7e en Lieke werd 3e en had weer roze.

De wedstrijd ‘s middags was weer gewoon op de baan.
Ik stond ineens 10e in het klassement, daar was ik super blij mee en mocht op de eerste rij starten.
Ook in deze wedstrijd heb ik goed voorin gereden. Alleen in de eindsprint lukte het niet meer, want ik was heel moe.
Ik werd 14e. Het was een super leuk weekend. Het was ook gezellig op de camping met Lieke, Sanne en Bartjeeee.

Sanne verteld over haar rose trui tijdens de jeugdmeerdaagse:

Vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 juli was er een meerdaagse in Rijswijk. We gingen tegen half 1 weg en waren om half 5 bij de camping. Bart had om 6 uur een proloog dus we moesten omkleden en weer gaan. Er deden van de wsv Bart, Esmée, Diederik, Anniek, Isolde, Rose, Lieke en ik mee. Niet zo veel dus. Ik moest pas tegen 10 over 7 starten. Tijdens het rondje verkennen was de bocht niet zo eng, maar tijdens de proloog was de bocht wel wat enger. De proloog ging goed. Ik ben 2e geworden, Lieke 1e, Rose 25e en Isolde 23e. De volgende dag hadden we alleen een criterium, Lieke was eerste meisje dus ze mocht in roze starten. Ik stond als 3e op de startrij en had een goede start. Na een paar rondjes reden er 4 jongens weg maar ik kon niet mee. In de laatste ronde zat ik best ver achterin maar vlak voor de laatste bocht ging ik naar voren. Ik ging als 2e door de bocht en heb de sprint van het peloton gewonnen. Ik was toen 5e en 1e meisje, dus ik mocht de volgende dag in het roze starten. Lieke was 8e, Rose 18e en Isolde 28e. De volgende dag had ik een tijdrit en een criterium, de tijdrit ging wel goed alleen toen ik de tijd hoorde schrok ik wel. Ik ben toen 7e geworden, Lieke 3e, Rose 8e en Isolde 15e. Lieke mocht in het criterium weer in het roze rijden. Ik mocht met het criterium weer op de eerste start rij starten en ging als eerste door de bocht. Ik heb een paar keer geprobeerd weg te rijden maar het lukte niet. In de laatste ronde zakte ik ver naar achteren en zat ik met de sprint geblokkeerd. Ik ben toen 18e geworden, Lieke 2e, Rose 14e en Isolde 25e. Ik was teleurgesteld met de uitslag, maar het hoort er bij. We moesten toen heel lang wachten op de huldiging, ik ben in totaal 2e meisje geworden, Lieke 1e, Rose 5e en Isolde 10e. Ik ben met 3 dagprijzen, 1 roze trui, 1 bos bloemen en een 2e plek naar huis gegaan. Ik vond de meerdaagse leuk en doe volgend jaar zeker weer mee

Reageer op dit bericht

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso