Esmée en Matthijs op het podium in Hasselt.

Esmée is 2e geworden in categorie 1 tijdens de jeugdronde van Hasselt. Matthijs werd 3e in categorie 6.

Esmée verteld over haar wedstrijd in categorie 1:

Dit was de eerste keer dat ik fietste in Hasselt. Ik vond het een leuk rondje met een beetje veel bochten. Ook was ik blij dat Leon er weer bij was. De start ging goed ik was snel weg maar Jette de Groot was toch iets sneller dan mij. Ze had eerst een gat van 50 meter maar gelukkig kwam ik er weer snel bij. We hebben leuk samengewerkt en hadden een mooie voorsprong van meer dan 30 seconden op de rest van het veld. In de laatste ronde is Jette weggesprongen en ben ik er vol achteraan gegaan en ben op korte afstand 2e geworden. Superblij ben ik. Daarna heb ik alle andere WSV’ers aangemoedigd Dit was het einde van het wegseizoen in Cat.1. Ik ga nu voor het eerst veldrijden, wel spannend.

Categorie 3:

Niels, Thessa en Dannieck deden mee in categorie 3. Niels en Dannieck bleven goed in het peloton. Zij werden in de eindsprint: Dannieck 7e, Niels 11e en Thessa 18e.

Hieronder een verslag van Leon over categorie 5:

Vandaag stond de wielerronde van Hasselt op het programma. De dag begon al goed want, Esmée was 2e geworden. Ik stond zoals vaak weer eens achteraan bij de start. Ze gingen al erg hard bij de start waarna Maike van der Duin een kleine voorsprong had,maar even later werd ze ingelopen. Toen we ongeveer 4 rondjes hadden gereden kon ik de kopgroep niet bijbenen. Toen heb ik me laten afzakken tot het volgende groepje. Op een gegeven moment merkte ik dat ik zwaar fietste en ik keek naar mijn remmen en ja hoor mijn achterrem sleet aan, waarna ik gestopt ben... even prutsen met de rem en weer verder. Het was niet mijn dag en heb de koers toen grotendeels alleen verder gereden.   Ik werd 22e. Nu eerst veldrijden in de winter en dan vol goede moed naar het volgend wegseizoen in Cat.6. Lieke zat in de kopgroep en werd 6e. Rose zat in de achtervolgende groep en heeft veel kopwerk gedaan, super. Zij werd 13e.

Categorie 6:

Hierin deden mee Ivar, Joeri, Yvet, Matthijs, Julia en Thom. Yvet trok de eerste ronde de boel uit elkaar en kwam in de eerste ronde met een kleine voorsprong over de streep. Daarna ontstond er een kopgroep. Steijn Lambertink ging ervan door en sloeg een groot gat. Lars Boven kon er naar toe springen. Met zijn tweeën bouwden ze de voorsprong uit. Matthijs is later uit het peloton gesprongen met de intentie naar de twee toe te rijden. Hij kwam steeds dichter bij. Het lukte jammer genoeg helaas net niet en kwam daardoor als 3e over de streep.

Yvet won de sprint van het peloton en werd 4e, Joeri kon heel lang bij het peloton blijven maar moest helaas in de laatste rondjes lossen en werd hierdoor 14e. Ivar werd 20e, Thom 23e en Julia 32e. Julia is eindelijk goed geklasseerd. Haar chip was niet goed vandaar iedere keer een verkeerde klassering bij vorige wedstrijden.

Eindelijk weer een fotoreportage zie  deze link.

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter