Slechte omstandigheden in Jeugdronde van Sappemeer

Vandaag werd in Hoogezand het 4de criterium van Sappemeer verreden. Door de slechte omstandigheden waren er een aantal valpartijen. Voor de WSV haalde Esmee een podiumplek met een 3de plaats. Hieronder het verslag van Diederick Ebbinge en Anniek Zwiers.

Verslag van Diederick

Ik had een wedstrijd in Hoogezand  en het was heel zwaar en vies weer en ik stond op de eerste startrij daar was ik blij mee en was als eerste weg en zat er mooi bij maar het ging steeds zwaarder ik kon niks meer bijhouden en iedereen haalde mij in en de bochten gingen niet meer goed.  Ik had een lekke band dus vandaar dat ik niets meer bij kon houden . Ik moest lopen en kreeg zelfs nog één prijs.  De aanmoedingssprijs een spad bordje en twee zakjes mm's.

Verslag Anniek

Vandaag 31 mei hadden veel renners van de WSV een wedstrijd in Hoogezand, het was best wel fris met een paar buien en een fikse wind. De organisatie hadden bijna alle categorieën samengevoegd behalve categorie 5. Dus 1 en 2 samen 3 en 4 samen 5 alleen en 6 en 7 samen.

Het startschot klonk en dus gingen categorie 1 en 2 vertrekken. In categorie 1 was niemand aanwezig van WSV maar in categorie 2 wel: Marthijn, Bart en Esmee. Alle drie reden zij een keurige wedstrijd met voor Esmee een mooie 3e plek.

Daarna kwam er een grote groep van de WSV aan de start voor categorie 3 was Lotte aanwezig voor de WSV zij reed samen met categorie 4: Diederick, Niels, Dannieck, Thessa , Iris, Chris, Thijmen de Jonge en Thijmen Paardekoper. Lotte reed een dijk van een wedstrijd en werd hartstikke mooi 4e. Ook in categorie 4 reed iedereen goed, Dannieck zat er keurig bij maar in de laatste bocht gingen ze voor hem onderuit. En ook Diederick had pech, hij reed ook super totdat hij helaas in de laatste ronde een lekke band kreeg. Niels werd beloond met een mooie 6e plek.

Daarna was het de beurt aan categorie 5, daar stond alleen ik (Anniek) aan de start.

Ik had een goeie start en zat er direct goed bij. Alles werd op een lint getrokken, en er werd op sommige momenten goed doorgetrokken, op die momenten had ik het zwaar en moest een gaatje laten. Maar elke keer reed ik het gelukkig weer dicht. In de laatste ronde kwam ik als 10e door de laatste bocht en heeft niemand mij meer ingehaald en ik heb niemand ingehaald. Dus een mooie 10e plek, niet helemaal tevreden over de uitslag maar wel over de wedstrijd

Daarna kwamen 6 en 7. Voor categorie 6 waren het: Isolde, Sanne, Lieke, Rose, Sophie en Justin.

Zij reden allemaal een goeie wedstrijd alleen jammer genoeg kwamen Rose en Sanne in de laatste ronde ten val. Gelukkig niks ernstigs. Lieke reed mooi naar een 5e plek.

Voor categorie 7 waren het Joeri, Matthijs en Thom ook zij reden reden allemaal een prima wedstrijd. Matthijs werd mooi 4e.

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter