Rondjes rijden in Hoogeveen

Zaterdag 2 april stond de jeugdwedstrijd van Hoogeveen op het programma. 21 jeugdrenners gingen naar Hoogeveen om op de baan van 650 meter hun wedstrijden af te leggen. Thijmen de Jonge heeft voor zijn wedstrijd een verslag gemaakt.

Er is mij gevraagd om een verslag te maken over de wedstrijden categorie 5 t/m 7

Ik fiets zelf mee in catergorie 5. Deze wedstrijden moesten we 30 rondjes fietsen. Het hele peloton is tot de laatste ronde bij elkaar gebleven. Iedere keer naar 2 ronden zetten de renners aan voor de finish lijn en lieten het later afzakken hierdoor konden alle renners mooi bij het peleton blijven. Ik zelf heb mij van achter uit het peleton 3 keer naar voren gedemarreerd. Heb drie keer op kop gefietst. 1 keer met Thijmen paardekooper en 2 keer alleen. Mart Vos is ook nog 1 keer weg gesprint maar helaas het peleton heeft ook dat gat weer dicht gefietst. Deze wedstrijden heb ik zelf heel lekker gefiets voelde mij goed en het ging lekker. De laatste ronde is het toch een sprint. Deze is gewonnen Anne Kiers 2 de Jasper Huitema Miguel van Tintelen.

Categorie 6 ging gelijk vollebak van de start weg. Het peloton bleef hierdoor ook niet helemaal bij elkaar. Biarne bleef voor in het peloton fietsen de eerste ronden die ik gezien heb daarna kan ik hier niet veel overtellen want ik was naar huis.

Thijmen de Jonge

Hieronder de uitslagen van onze renners

Categorie 1 Lilian Moes 4e

Categorie 2 Stefan Croes 4e, Sem Jalving 8e, Lian Haan 11e

Categorie 3 Esmee Ellerman 7e, Martijn Berends 10e, Bart de Jonge 19e, Mika Bol 20e, Milan Moes 25e.

Categorie 4 Lotte Bakker 8e, Daphne Croes 20e

Categorie 5 Niels Nooijen 14e, Mart Vos 15e, Thessa Lange 20, Thijmen Paardenkoper 24e, Damien Prijs 25e, Tim Freriks 26e, Thijmen de Jonge 30

Categorie 6 Bjarne Hemme 4e, Anniek Zwiers 21e, Zonne Jonkers 30e, Rosalie Tuinman 33e

Categorie 7 Leon Ellerman 11e