2 podiumplekken jeugdronde van Veendam

Op zondag 4 september werd voor de laatste keer aan de Zuidwending de Jeugdronde van Veendam georganiseerd. Menig renner zal zijn of haar rondjes gereden hebben, maar na dit jaar gaan de Stormvogels verhuizen naar een nieuwe lokatie. RTV Noord was aanwezig om hier opnames van te maken met het programma Expeditie Grunnen. http://www.rtvnoord.nl/tv/programma/10250/Expeditie-Grunnen/aflevering/5400

Voor de WSV Emmen stonden er 7 renners aan de start. Luco Bos en Bjarne Hemme beklommen in hun categorie beide de derde plek op het ere podium. Voor Luco was het zijn allereerste wedstrijd en dan meteen op het podium. Hieronder het verslag.

Categorie 2

Afgelopen zondag stond de jeugdronde van Veendam op het programma. In categorie 2 waren Thijs Booy, Liam Haan  en Luco Bos van het WSV Emmen team aanwezig.

Thijs is door een valpartij helaas uitgevallen, na omstandigheden gaat het goed. Luco en Liam hebben de 3e en 4e plek weten te bemachtigen. Voor Luco was het zijn eerste wedstrijd en daarom extra bijzonder om op het podium te mogen staan. Thijs kreeg na afloop een mooie bidon.

Categorie 5

Hier stonden Mart Vos en Thessa Langen aan de start. Kort voor de start was er een enorme regenbui. Gelukkig was het tijdens de wedstrijd weer droog, maar de weg was op sommige plekken erg glad. Desondanks werd het een mooie wedstrijd waar hard werd gereden. Thessa mistte in het begin de aansluiting met het peloton, waardoor ze ronden op 100 meter bleef hangen met 2 andere renners. Uiteindelijk moesten ze het peloton laten gaan en werd Thessa 11de. Mart kon lang mee in het peloton en probeerde nog van alles om weg te komen. Tegen het eind van de wedstrijd zat Mart aan het elastiek, maar kon gelukkig de aansluiting houden en werd 8ste.

Categorie 6

Zonne Jonkers en Bjarne Hemme waren namens de WSV aan de start verschenen. Ook in deze categorie ging het vanaf start vol onder in de beugel, met name door de latere winnaar Tibor del Grosso. Zonne kon dit tempo in het begin niet bijbenen en vocht samen met Tanja van der Drift haar eigen wedstrijd uit. Continue wisselden deze beide dames van positie. Uiteindelijk trok Tanja deze onderlinge wedstrijd naar haar toe. Zonne werd 12de. Nadat de eerste paar ronden op volle snelheid waren afgerond bleven er 6 man over, waar Bjarne één van was. Een mooie wedstrijd waar continue werd gedemareerd. Bjarne wist met nog 6 ronden te gaan een gaatje naar de koploper net niet dicht te rijden en bleef samen met 2 andere renners achter. Een derde plek was het hoogste haalbare en dat werd het uiteindelijk ook.

In alle categorien werd er hard gestreden aan de Zuidwending in Veendam. Zoals gezegd de laatste keer op deze baan, die vanwege de ligging, de korte maar lastige klim en de kleine gezellige kantine altijd voor de nodige spectacel zorgde. Voor onze vrienden van de Stormvogels een mooie stap naar een mooie toekomst aan de Lange Leegte.

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter