Verslag en foto's cross Orvelte:

Zaterdag 10 november jl. organiseerden de Peddelaars de 1e uitvoering van de "Landal Sint Maarten Cross Orvelte". Clubfotograaf Fred was er bij en maakte voor ons een verslag en 2 mooie fotoreportages.

Dido Jalving op het podium in Orvelte

Zaterdag (10 november) waren we te gast bij de Peddelaars voor de allereerste jeugdveldrit van Orvelte, de Sint Maartencross.
De wedstrijd werd georganiseerd in het vakantiepark Landal Orveltermarke, waar we na enig zoekwerk een mooi, technisch parcours aantroffen, midden in de weidse natuur van Drenthe.
De weersvooruitzichten waren in eerste instantie bar slecht, maar in de praktijk viel het allemaal geweldig mee. Tijdens de wedstrijden is er zelfs geen druppeltje regen gevallen.
WSV Emmen was vertegenwoordigd met de renners Dido en Sem Jalving, Nout en Sterre Thijssen, Liam Haan, Luco Bos en Maurits Blaauwgeers. Een delegatie, die eigenlijk best voor enige uitbreiding vatbaar is.
Dido Jalving zagen we terug op het podium in categorie 2, waar zij als 3e meisje finishte achter de Nederlandse kampioene Mirthe Buurmeijer en Nynke Jochems. Méér podiumplaatsen zaten er helaas niet in deze keer. De prijsuitreiking werd verricht door Kirsten Buurmeijer in de aanwezigheid van Bollo, de populaire beer.
Onder de deelnemers werd ook nog een weekeinde op de Orveltemarke verloot, gewonnen door Jasper Liewes uit Norg.
Ondertussen is vast komen te staan, dat deze wedstrijd het volgend seizoen wegens succes geprolongeerd zal worden.

De belangrijkste uitslagen:

Categorie 1