ICW Coevorden; veel podiumplaatsen Wsv Emmen

Afgelopen weekend werd alweer de 4e Winter-ICW van KNWU district Noord verreden.Dit keer in Coevorden. Het was een koude maar ook mooie dag voor Wsv Emmen met veel podiumplaatsen. Hieronder leest u het verslag van Fred en kunt u 3 mooie fotoreportages bekijken. Bedankt Fred!!

Niet vergeten: op zaterdag 15 december vindt de ICW op thuishonk deMeerdijk plaats. Heel bijzonder, ook dit jaar organiseren wij als vereniging een AVONDCROSS !!

Dido Jalving, Joeri Fledderus en Marlies Vos ICW-winnaars in Coevorden

Na Zevenhuizen, Groningen en Trimunt (Marum), was Coevorden zondag als 4e wedstrijdlocatie aan de beurt voor de ICW. De organisatie was daar in handen van WTC Coevorden. Met hulp van vele vrijwilligers was men er weer in geslaagd om een uitdagend traject uit te zetten in de Klinkenvlier. Vooral die ene hoge bult (niet voor de jeugd) maakte het voor velen net even te lastig, maar ook het rulle zand langs het strand van de vijver slaat op den duur behoorlijk in de benen.
Met in totaal 180 deelnemers aan de start mag de organisatie best tevreden zijn. Andermaal is weer gebleken, dat het ICW-circuit wel degelijk in een behoefte voorziet. Mooi om te zien, dat er ook weer wat “nieuwe gezichten” bij waren, zoals Dylan de Geus, Rafaël Horsman, Micha Prins en Age Menzen die alle vier deel uitmaken van de nieuw opgestarte jeugdmountainbike-afdeling van WSV Emmen. Alec Wennink, Germ Menzen en Mika Bol kennen we al wat langer, net zoals de veldrijders Sterre en Nout Thijssen, Maurits Blaauwgeers, Sem en Dido Jalving, Liam Haan, Luco Bos en Willem Jan Belt.

De resultaten bij de jeugd:
MTB Categorie 1

Liam Haan 11e bij de jongens

’s Middags

MTB
In de jammer genoeg niet al te grote groep nieuwelingen/junioren gingen bij de MTB-ers namens WSV Emmen Thom Langen (4e), Mart Vos (8e) en Thessa Langen (3e) van start. Thessa mocht plaats nemen op het podium, maar dat was zeker geen pretje deze keer in de waterkou. Jesse Dijkstra reed bij de heren en deed dat weer zeer verdienstelijk met een top-tien notering. (9e)

Veld
Bij de veldrijders waren Joeri Fledderus en Marlies Vos succesvolle deelnemers bij de junioren. Beiden gingen als winnaar over de streep, al zagen we Joeri helaas niet terug op het podium. Gerben de Sain en Hein Jalving debuteren dit jaar bij de “grote jongens”. Gerben deed het met een 8e plaats uitstekend. Hein reed wat verderop en eindigde als 26e. Gosé Feringa had grote problemen met de bult en moest de strijd staken. Tijmen Eising daarentegen zag alleen maar een uitdaging in deze bult. Het plezier straalde er bij hem weer vanaf en hij was als enige in staat om de bult fietsend te nemen. Tijmen rijdt tegenwoordig weer nationale wedstrijden en is verder actief in de Oostelijke wintercompetitie, de GOW. “Maar als er een wedstrijd in de buurt is, ga ik daar naar toe”, aldus Tijmen. En zo hoort het natuurlijk ook.

De volgende ICW-wedstrijd is op zondag 9 december op het Ronostrand. In de week daarna volgt op zaterdag 15 december de avondcross op de Meerdijk.

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter