Kleine Hein 2019: verslag en foto's !!

Complimenten aan de organisatie en aan die meer dan 100 vrijwilliger voor het doen slagen van de 40e Omloop door het Land van kleine Hein!  Alom tevredenheid bij Wsv Emmen.

Ook complimenten aan Fred, de clubfotograaf, die weer de hele dag heeft vastgelegd in woord en beeld !! Onze dank is groot Fred !!!

Lees hieronder het verslag en bekijk de diverse foto reportages.

Prachtstunt van Iris Schultinga in het land van Kleine Hein

De 40e Omloop door het land van Kleine Hein is voor het eerst sinds jaren verreden onder zomerse weersomstandigheden. Meestal is dat de voorbode van een saai wedstrijdverloop, maar door de aantrekkende wind was daar deze keer beslist geen sprake van. Alleen ’s morgens, toen de amateurs in actie kwamen, had er wel een beetje meer wind mogen staan, maar ’s middags veranderden de wedstrijden in een mum van tijd in een compleet slagveld. Helaas ging dat vergezeld met diverse valpartijen, waar ronde-arts Coen Holzhauer en de mensen van de E.H.B.O. hun handen meer dan vol aan hadden.
Sanne de Jonge was één van de slachtoffers. Voor haar was de wedstrijd jammer genoeg al afgelopen voordat ie goed en wel begonnen was.

De amateurwedstrijd met daarin 9 WSV’ers, kende diverse vluchtpogingen. Gert-Jan Veldkamp uit Deventer was de eerste, die (op een zwaar verzet) de kat de bel aanbond. Hij werd bijgehaald door een groepje met daarin o.a. Cor van Leeuwen, Rein Schiphorst en Evert-Jan Veldkamp uit Roden. Laatstgenoemde won vervolgens de premie-sprint bij het Sportlandgoed in Zwartemeer.
Met nog ongeveer 12 km te gaan ontstond er een nieuwe kopgroep (12 man) met daarin Jesse Dijkstra en Harko Kievit, de winnaar van drie voorgaande edities. Maar de neuzen stonden niet allemaal dezelfde kant op, zodat een massasprint onvermijdelijk werd. Jack Kuper uit Dokkum was de snelste, gevolgd door John André Kamna en Harko Kievit. Justin Kloese, die erop gebrand was om voor eigen publiek te “scoren”, werd in de sprint danig gehinderd en miste daardoor op een haar na het podium. Jammer !
Herm Eising sprintte binnen de toptien naar een mooie 9e plaats en Jesse Dijkstra eindigde als 22e.
Verderop in de uitslag finishten Mats Bours (62e), Hein Jalving (79e), Bennie Gosink (82e) en Martijn van Deest (107e).

In de combi-wedstrijd voor junior-vrouwen en nieuwelingen-meisjes werd het startschot gelost door wethouder René van der Weide. Iris Schultinga van Team Drenthe pakte in deze wedstrijd uit met een daverende stunt. In de finale verliet zij het koppelotonnetje waarin alle favorieten zich hadden verzameld. Wegrijden is één, maar wegblijven is natuurlijk nog weer een heel ander verhaal. Er zullen maar weinigen zijn geweest, die vertrouwen hadden in de dappere poging van Iris. Maar zij spotte met alle wetten van de logica daarbij geholpen door haar kwaliteiten als tijdrijder. Haar voorsprong van 10 seconden liep wel iets terug, maar tot grote vreugde van alle Drentse supporters wist Iris met een laatste krachtsinspanning de welverdiende zege veilig te stellen. Werkelijk een topprestatie!
Achter de rug van Iris werd volop gesprint om de overige ereplaatsen met Lieke Nooijen als snelste. Zij werd dus 2e vóór Femke Gerritse, haar huidige ploegmaat bij WV Schijndel. Cecilia van Zuthem uit Zwolle was de snelste nieuwelinge. Elise Uijen uit Herpen won de premie-sprint bij het Sportlandgoed. Marlies Vos kwam binnen in de tweede groep. Zij werd 25e.

Als laatste categorie traden de nieuwelingen in het strijdperk en ook deze wedstrijd veranderde al snel in een groot slagveld met overal groepen en groepjes en eenlingen. Het koppeloton dunde uit tot 17 renners, die op de Meerdijk gingen sprinten om de zege. Het was de Limburger Finn Roumen uit Stein, die enigszins verrassend aan het langste eind trok. Bjarne Hemme, de winnaar van de vorige editie, moest van iets te ver komen, maar werd toch nog knap 2e. Mart Vos finishte in dit sterke deelnemersveld als 71e.
De prijzen in deze categorie werden in hoogst eigen persoon uitgereikt door de grondlegger van Kleine Hein, Karst de Vries onder toeziend oog van zijn vrouw Marietje.
Met recht een waardige afsluiting van een lange wielerdag.