Tijdrit Odoornerveen, verslag en foto's

Donderdag 9 mei jl. werd in Odoornerveen weer een tijdrit verreden, georganiseerd door de Meteoor. Dit in het kader van de KNWU tijdrit-competitie. Clubfotograaf Fred legde een en ander vast in woord en beeld !! Bedankt Fred.

Mooie wielersport in Odoornerveen

Voor de tijdrijders was het donderdag feest, want toen konden ze zich uitleven in Odoornerveen, waar wielerclub Meteoor Assen-Roden een traject had uitgezet met een lengte van 15 km.
Dat leverde een deelname op van ruim 100 renners, waarin de junioren (m/v) en nieuwelingen (m/v) de overhand hadden. Voor deze categorieën is de KNWU-tijdritcompetitie eigenlijk ook bedoeld.
Namens WSV Emmen traden in het strijdperk: Jordy Brouwer, Mart Vos, Thom Langen, Sanne de Jonge, Thessa Langen, Luna Jonkers en Zonne Jonkers. Zus Sterre heeft net een operatie achter de rug en vond het verstandiger om geen onnodige risico’s te nemen. Heinie Hommes stond wel op de startlijst, maar hem hebben niet gezien in Oddornerveen. Ook op de startlijst, maar eveneens afwezig was Lieke Nooijen. Zij heeft na een reeks mooie prestaties in het shirt van WV Schijndel andermaal haar sleutelbeen gebroken.

Snelste man van de dag was Wieger van der Wier. Geen onbekende in het tijdritcircuit, om het zo maar eens te zeggen. Vorig jaar miste hij in Zeijen op 0,2 seconde de districtstitel. Rick Ottema werd toen districtskampioen, terwijl Bert Smilda toen het podium completeerde. Bert bevestigde in Odoornerveen zijn capaciteiten als tijdrijder met de 2e plaats op 10 seconden van de winnaar. Iwan Schut, die “bijgeschreven” had, werd knap 3e.
Mooi om te zien was hoe sommige ex-WSV’ers zich in dit gezelschap manifesteerden. Nieuweling Bjarne Hemme voegde weer een mooie overwinning toe aan zijn totaal, terwijl Rose Kloese als 3e op het podium mocht plaats nemen bij de junior-vrouwen. Met miniem verschil klopte zij Daphne Kreulen, die 4e werd.
Eenzelfde klassering bereikte ook Leon Ellermann bij de junioren. Weer een heel goed resultaat voor Leon !
Yvet Schoonewille werd 4e bij de vrouwen. Na het eerste blok ging zij aan de leiding, maar zoals altijd in een tijdrit, zat het venijn weer in de staart.

Ondertussen was de schemer al ingevallen, voordat de prijzen konden worden uitgereikt door jeugdrenster Rianne Nieuwenhuis, die eerder dit seizoen op de Meerdijk ook al als ronde-miss fungeerde.
Een iets compacter programma, met een minder lange pauze na het eerste blok, zou kunnen bijdragen aan een vlotter verloop.

De belangrijkste uitslagen waren:

Mannen
1 Wieger van der Wier, Marum